Корнелия Нинова: Борисов лъже пред всички български граждани

21 Септември 2018 | 14:22
1 коментара
Политика

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини българския премиер Бойко Борисов в лъжа.

Повод за това стана вчерашното изказване на премиера, според когото евродепутатите от левицата са подкрепили започването на процедура срещу Унгария по член 7 от договора за ЕС.

„Раздвоението на личността се явява в БСП. В партията, която издигна Радев”, заяви Борисов пред журналисти в Залцбург. „Защото Корнелия Нинова казва: Ние подкрепяме Орбан. А нейните депутати, излъчени от БСП в Европарламента гласуваха „за” изхвърлянето на Унгария или по-точно взимането ѝ на правото на глас.”

„Смятате ли, че е нормално един министър-председател да лъже пред всички български граждани?“, отвърна Корнелия Нинова във Фейсбук.

Тя припомни, че Бойко Борисов бе осъден на първа инстанция  в Софийския районен съд от депутата от БСП Елена Йончева, за твърдението си, че нейно интервю е струвало милиони на държавата.

„Борисов излъга, че евродепутатите ни са гласували за санкциите срещу Унгария. Гласували са двама депутати от БСП. Сергей Станишев – „за” и Момчил Неков – „против”. Само че те двамата нямат право да участват в Съвета, където единствено министър-председателят може да изразява позицията на България. А нея вече я чухме- у нас подкрепя г-н Орбан, в Европа подкрепя каквото кажат началниците”, написа Корнелия Нинова.

 Vesti.bg.

Добавени коментари

. публикува:
22 Септември 2018 | 17:21
Той лъже и когато спи!

Добавете Вашия коментар

TOP