Корнелия Нинова: Борисов катастрофира държавата за сметка на личното си оцеляване

13 Ноември 2020 | 21:30
1 коментара
Политика

Здравната криза е огромен проблем, но още по-голям проблем е кризата на доверие.

Ако управляващите имаха капацитет и желание, можеха да подготвят страната за втората вълна на Ковид-кризата. Пропуснаха се летните месеци и затова в момента е такъв хаос и несигурност в държавата и виждаме тежките последици.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в „Обзора на деня” на радио „Фокус” по повод внесения от БСП алтернативен бюджет.

 

Очевидно е, че здравната система не може да продължи по този начин. Трябва да се промени модела на здравеопазването. Управлението на кризата трябва да се централизира,управляващите трябва  да стъпват на експертиза, а не да гледат чии желания да удовлетворят заради изборите, посочи тя.

 

Бюджетът е предизборен. Той гарантира нестабилност на държавата.

Борисов катастрофира държавата за сметка на личното си оцеляване. В този бюджет няма перспектива, с него се купува политическо време.

Пари има достатъчно, но се харчат неразумно. Сбъркана е системата на плащане.

 

При приемането на бюджета трябва да се приеме, че здравно осигурените лица имат гарантирана медицинска помощ, за останалите - държавата трябва да се погрижи, посочи тя.

 

Нинова подчерта, че БСП вече има управленска програма и попита дали има смели неподкупни политици, които да направят коалиция, с която да се премахне паралелната държавата. Тя подчерта - първо програмите, после коалициите, като изискването е алтернатива на модела.

Важно е да сме последователни, честни и открити хора, завърши Нинова.Епицентър

Добавени коментари

Крадлата на Техноимпекс публикува:
16 Ноември 2020 | 09:38
Мръсницата Нинова живее заедно с болшевишките приватизатори от престъпния преход отдавна в паралелната държава! Ако някой може да премахне паралелната държава то това е САМО ГЕРБ! Гнусните комунета квичат на умрело от когато им окошарих аголемите спонсори - Василев, Божков, Банев, Миткьо-очите, пешо сумиста и т.н.! Сиктир вашта мама гадна некадърна да е.ба!

Добавете Вашия коментар

TOP