Констатирани са 106 нарушения на трудовото законодателство при проверки на фирмите, които извършват саниране

01 Септември 2018 | 02:40
1 коментара
Общество

Констатирани са 106 нарушения на трудовото законодателство при проверки на фирмите, които извършват саниране. Това каза за Радио „Фокус“ Славянка Симитчийска, директор на Дирекция „Инспекция по труда“ – Благоевград.

По думите ѝ през месец юли Инспекцията по труда е извършила 21 проверки относно осигуряване на здраве и безопасност при извършване на строително-монтажни работи, включително на обекти, на които се извършват дейности по санирането по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

„Най-честите нарушения са свързани с липсата на ежедневен инструктаж на строителните работници, недостатъчен контрол относно използването на личните предпазни средства от работещите, както и не ползването на ЛПС от работещите, липсата на ограждения и парапети на обектите“, каза Симитчийска.

По думите ѝ за отстраняването им са предприети принудителни административни мерки – 106 задължителни предписания и акт за спиране на обекти. Съставен е 1 акт за административни нарушения.

Добавени коментари

Ама "Режем ленти" публикува:
01 Септември 2018 | 15:51
Хубаво нещо са проверките,Но какви са резултатите на края?Падащи изолации,падащи работници,не качествена работа,не качествен асфалт,лошо поставени мантинели,паднали автобуси,убити хора...Свидетели сме всеки ден.

Добавете Вашия коментар

TOP