Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ

23 Август 2017 | 11:54
0 коментара
Общество

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ. Това стана ясно от проведеното гласуване в СЕМ след проведения конкурс, в който участваха шестима кандидати.

Концепцията на Каменаров бе подкрепена от Бетина Жотева, Мария Стоянова, Розита Еленова и София Владимирова. Разбира се, че имам фаворит, останалите петима са на второ място. Това заяви членът на СЕМ Бетина Жотева при избора на генерален директор на БНТ днес.

Константин Каменаров се доближава най-много до телевизията, която искам да гледам. Той може най-добре от всички кандидати да създаде екипи, каза Жотева и посочи като друг аргумент , че той излиза от БНТ.

Иво Атанасов заяви, че концепцията на Валери Тодоров отговаря в най-пълна степен на собственото му виждане за управление на БНТ. Не само концепцията му е спечелила Атанасов, а и опитът, който има Тодоров в управлението на национална медия. Мария Стоянова заяви че в контекста на направените изслушвания е задоволена, че е направен дебат за БНТ.

Чувствам се уверена да дам своя глас за Константин Каменаров, заяви тя. Стоянова подробно изреди положителните качества в концепциите на кандидатите.Централната тема за качеството на работа премина като тънка червена линия по време на дебата, каза Стоянова и подчерта, че се радва от големия медиен интерес към процедурата по избор на шеф на БНТ.

От концепцията на Сашо Йовков се изненадах от добре конструираната. Валери Тодоров показа визия за БНТ. Тома Иванов показа също управленска компетентност. Иван Гарелов – дълбок разговор. Константин Каменаров – представи иновативна идея за развитието на интернет младежка платформа. Той притежава и богата биография, която дава основания да се смята. Емил Кошлуков представи креативност и решимост. Розита Еленова също направи разбор на концепциите като поясни и някои от слабостите в тях.

Специфичните качества на Константин Каменаров – познаването на европейски практики, специалният акцент за развитие на БНТ и това, че излиза от самата телевизия са аргументите той да бъде подкрепен. Председателят на СЕМ София Владимирова обяви, че подкрепя концепцията на Константин Каменаров. При гласуването за Каменаров гласуваха 4-ма от членовете на СЕМ, един се въздържа. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP