Ком. Антон Доклев, Охранителна полиция – Благоевград: Завишен е контролът за търговия ,взривни веща, огнестрелни оръжия и боеприпаси по време на празничните дни

20 декември 2019 | 14:21
0 коментара
Ком. Антон Доклев, Охранителна полиция – Благоевград: Завишен е контролът за търговия ,взривни веща, огнестрелни оръжия и боеприпаси по време на празничните дни

По повод предстоящите коледно – новогодишни празници от Областна дирекция на МВР- Благоевград са предприети редица мерки за опазване на обществения ред и сигурността на гражданите по време и след приключването на празничните и почивни дни.

Това каза на пресконференция комисар Антон Доклев, началник отдел „Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР – Благоевград.

Той отбеляза, че на територията на Благоевградска област са планирани специализирани полицейски операции, които ще бъдат съвместни с органите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград, както и с други компетентни институции, имащи отношение по извършването на контролни дейности. 

По думите на началникът на отдел „Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР – Благоевград във връзка с очакваният по-голям брой български и чуждестранни туристи в град Банско за осигуряване обществения ред и безопасността на движението са командировани сили от дирекция „Жандармерия“, ОДМВР – Благоевград и служители на полицията от Р Гърция и Р Румъния.

Той отбеляза, че в Новогодишната нощ по време на тържествата на открито са осигурени допълнителни полицейски екипи на територията на цялата област. 
При възникването на инциденти незабавно трябва да се подава сигнал на телефон 112, призова комисар Доклев.


Добавете Вашия коментар!