Колко често ходи българинът на ресторант?

20 Септември 2017 | 00:59
0 коментара
Общество

Има много статистики, които се опитват да отговорят на въпроса кои са най-честите клиенти на ресторанти, закусвални, кафенета, пицарии у нас.

Трудно е да се каже дали българите ходят прекалено често или прекалено рядко на ресторант. Все пак голямо значение за това оказва и социалното, културното и икономическо положение.

За да ви улесним в отговора на този въпрос, сме ви приготвили една класация на типовете хора, които имат пряка връзка с тази тема.

Тип 1 - Такива, които ходят често на ресторанти, без значение какви

Обикновено тези хора ходят най-малко два пъти в седмицата на ресторант и могат да си позволят и по-скъпи и изискани места, в които да се нахранят. Обичат италианските ресторанти, ресторантите с екзотична храна (азиатска, индийски, френска и др.), но може да посещават често и по-скромни заведения, ако обстановката и кухнята им харесва.

Тип 2 - Такива, които ходят по-рядко или много рядко на ресторант

Тези хора най-често спадат към така наречената "средна класа" и бюджета им е ограничен относно ресторантите. Ето защо, те биха могли да си позволят скъпо заведение в много редки случаи. В останалите ходят на места, които са по-достъпни и се посещават от по-голямата част от населението.

Източник: Thinkstock/Guliver

Тип 3 - Хора, които ходят веднъж в месеца на ресторант

В много от случаите, те нямат финансова възможност за това, или не харесват да се хранят на публични места. Ходят веднъж или най-много два пъти в месеца на ресторант и обикновено не посещават нови заведения и не поемат рискове, а избират кварталната пицария или китайски ресторант.

Тип 4

Този последен тип личности не ходят никога не каквито и да било ресторанти. Те предпочитат да готвят у дома, да се хранят у приятели или да си поръчват храна за вкъщи. Причините за това могат да бъдат социални, икономически или индивидуални.

Въпреки че са на последно място в класацията, е установено, че все по-голям процент българи приготвят храната си у дома или пазаруват от топла витрина. За тях посещението на ресторанти е нещо доста чуждо. За щастие, редица заведения постоянно предлагат интересни оферти с ваучери и страхотни намаления, от които всеки може да се възползва и да си подари една страхотна вечер, хапвайки навън.

източник: Vesti.bg

Добавете Вашия коментар

TOP