Колев: ГЕРБ няма да достигне резултата си от изборите през 2013 година

04 Септември 2014 | 08:36
0 коментара
Политика

Данните на социологическите агенции показват, че е много малка възможността ГЕРБ да достигне резултата си от 2013 година, да не говорим за мнозинство от 121 депутата. Това каза в студиото на Нова телевизия социологът Кольо Колев.Според него, дори заедно с реформаторския блок, ако тази формация премине 4% праг, няма да е възможно да има правителство от тези две политически сили. „За да стане мнозинство, ще са необходими и гласовете на Патриотичния фронт, тогава общо депутатите, подкрепящи едно евентуално правителство, ще са 124, пресметна Колев.

Той определи ситуацията, която се очаква в следващия парламент „много сложна” и допълни, че е възможно резултатите да направят невъзможно съставянето на работещо правителство.

„ДПС и ГЕРБ ще имат около 130 депутата и това е вариант за управление, но той няма да е стабилен, защото изцяло ще зависи от волята на Лютви Местан и неговата партия, а те са непредвидими, вижте какво стана с БСП и правителството на Пламен Орешарски”, анализира социологът. 

Според него, около 30% от българските гласоподаватели са склонни да продадат гласа си, ако има кой да плати за него. /БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP