Коледно чудо! Малката Мартина от Банско оздравя!

30 Декември 2017 | 14:42
0 коментара
Общество

На Коледа наистина стават чудеса. Достатъчно е да излъчваш любов и да се помолиш с чисто сърце. Доказателство за това е историята на малката Мартина.

Детето трябвало да бъде оперирано. Майката му призовала във Фейсбук приятелите си да се помолят за него. Последвало нещо наистина неочаквано.

Ето какво пише майката на момиченцето:

„Мили приятели днес е Коледа и както казах на тези дни стават чудеса. Чудо се случи и с малката Мартина. Имахме назначена операция за днес в болница Шнайдер тук в Израел. Операция на таза тъй като беше изместена костта. Оказа се ,че Бог е чул молитвите Ви. Доктора остана смаян. Преди две седмици бяхме в същата болница на преглед направи се снимка и се потвърди мнението на турските лекари, че трябва да се оперира детето за да може да проходи. Но днес се оказа, че няма нужда от операция. Смаяни сме всички. Вашите молитви и положителна енергия направиха чудо.“

Припомняме, че ходенето по мъките за семейството й започнало на 7 септември, когато детето поглъща желатинова капсула и получава респираторен и сърдечен арест.

След реанимация в спешния център в Разлог, дишането и сърдечната дейност са възстановени и Марти е транспортирана по спешност в Пирогов в кома, а след това изпада във вегетативно състояние. Направеният ядрено-магнитен резонанс показва наличие на данни за хипоксична енцефалопатия.

Един месец по-късно детето постъпва в болница в Турция, където остава два месеца. Там се извършва операция за поставяне на специален шънт. Назначена е и физиотерапия.

Лекарите дават надежда за значително възстановяване на Мартина, но е необходима специализирана интензивна рехабилитация. През ноември детето беше хоспитализирано в клиника в Израел, където се провеждат интензивни терапии за неговото възстановяване.

Добавете Вашия коментар

TOP