Коледна изложба-базар обедини симитличани в помощ на Лия

16 Декември 2018 | 12:39
0 коментара
Култура

По традиция и тази година в изложбената зала на Читалище „Св. Климент Охридски” в Симитли официално бe открита коледната изложба-базар.

Родители, учители и деца от съвсем малка възраст, изработили с труд и желание, старание и много фантазия невероятни коледни предмети, сътвориха уникалната изложба, неповторима по вид и стойност. Десетките празнични украшения са ръкоделия на децата от Детска градина „Радост” – Симитли и всички нейни филиали в общината, СУ ”Св. Св. Кирил и Методий”- Симитли, СУ ”Св. Св. Кирил и Методий” –Крупник, ОбУ „Св.Паисий Хилендарски и ДГ „Долно Осеново“. Малките коледни ангелчета и джуджетата на филиал „Ян Бибиян“ засияха в празнично подредената зала, като изпълниха феерични танци с благотворителна цел. Тази година събраните средства ще бъдат дарени за най-благородната кауза. Симитличани се обедняват за дарителска кампания за малката Лия от село Полето. Всеки желаещ може да помогне за лечението на 4-годишната Лия, която страда от Детска церебрална парализа- квадрипареза, като закупи предмет от базара-изложба или просто да пусне пари в касичките в читалището. Благотворителна коледна изложба- базар „Да дарим усмивка на Лия за Коледа“ ще бъде на мястото си докато продуктите не бъдат изцяло разпродадени, а учениците от училището в Симитли напълно доброволно ще дежурят и ще продават предметите. Малки и големи усетиха магията на Коледа и си припомниха, че по Коледа стават чудеса, за това всички се обединяваме около малкото чудо Лия да проходи. Само трябва да бъдем по-добри. Изложбата бе открита от зам.-кмета Евгения Георгиева, която пожела смирение в домовете ни, много здраве и благодари на участниците, които всяка година правят небивали красоти, които всеки може да закупи и да занесе в дома си.

Нека заедно в светлите Коледни и новогодишни празници отворим сърцата си и да помогнем на Лия да постигне своята мечта, тя е наше дете и нека се погрижим за нея.

Банкова сметка в Първа Инвестиционна Банка

IBAN: BG98FINV91502016465887

BIC: FINVBGSF

В полза на Лияна Спасова Ангелова

Добавете Вашия коментар

TOP