Кола блъсна 4 възрастни жени на тротоар и уби една от тях

25 май 2020 | 11:28
0 коментара
Кола блъсна 4 възрастни жени на тротоар и уби една от тях

Лек автомобил помете четири възрастни жени от тротоар, като една от тях почина на място при инцидент в пазарджишкото село Дебръщица. Инцидентът е станал снощи, съобщи БНТ.

Автомобилът е "Фолксваген" и е бил управляван от жена на 45 години. Тя возела мъжа, с който живее и 7-годишно им дете.

Спускайки се от местността Добра вода към Дебръщица, в началото на селото, при спускане по наклон и ляв завой, жената загубила контрол над колата и я качила на тротоара вдясно след завоя, като се врязала в групата възрастни жени, разговарящи пред къщата на една от тях.

В резултат на удара на място е починала 76-годишна жена, а другите три нейни съселянки, на възраст между 70 и 88 години, са с различни травми и наранявания. Едната е в тежко състояни Всички са транспортирани от линейки на „Спешна помощ" в МБАЛ-Пазарджик.

Цялото село е в шок, заяви кметът на Дебръщица Латинка Вълчева.

Шофьорката предизвикала инцидента заяви само: "Нищо не мога да кажа. Зная само, че детето ми е добре". Тя е задържана за 24 часа в районното полицейско управление в Пазарджик. Полевите тестове, които са ѝ направени за употреба на алкохол и наркотици, са отризателни.

Засега версията на разследващите инцидента е "несъобразена с пътните условия скорост, в комбинация с това, че времето беше сумрачно, имаше облачност и по всяка вероятност е превалял дъжд", каза говорител на полицията, цитиран от местния сайт glas.bg.

 

Жертва и на E-79 след удар между камион и лека кола

При друг инцидент шофьор на лека кола загина на място на международен път Е-79 между ботевградското село Новачене и Мездра, в местността "Копяновец". 

До фаталния сблъсък се е стигнало, след като ремаркето на турски ТИР, който е пътувал към София, е поднесло и ударило странично идващия насреща лек автомобил „Шкода“, в който е пътувало семейство от Козлодуй. Шофьорът на колата е загинал на място, тежко ранено е детето, което е било на задната седалка зад водача. То е откарано в центъра за спешна медицинска помощ „Пирогов“. Майка му пък е откарана в болницата във Враца.


Добавете Вашия коментар!