"Който си играе с водата ще го боли главата"! Анализът "ГЕРЧЕВ" предизвика недоволство в община Разлог

18 Юли 2019 | 07:56
14 коментара
Общество

В социалната мрежа Фейсбук ври и кипи. В групата "Разлог без цензура" будни граждани приканват населението на община Разлог да присъстват на публичното обсъждане, за да чуят финансово икономическия анализ "ГЕРЧЕВ" за общинско ВиК и отделянето на община Разлог от ВиК Асоциацията.

Под сурдинка разложани коментират, че Любен Татарски също бил против модела Герчев-Копанарова, като коментирал: "Който си играе с водата ще го боли главата".

Финансовият анализ на кмета Красимир Герчев предизвика недоволство в разложката общественост. 4.08 лв. трябва да е цената на един кубик вода в Разлог, за да може да съществува самостоятелно ВиК дружество в града. 

Това показват данните на изготвения от общината финансово-технически анализ. От тази цена 2.18 лв. е сумата на куб.м за доставяне на живителната течност, 1.34 лв. е стойността за отвеждане и 0.56 лв. за пречистване. Получената стойност е почти двойна от цената, която заплащат жителите на Разлог и съставните села към момента. 

Анализът "ГЕРЧЕВ" беше изготвен след решение на извънредно заседание на Общински съвет – гр. Разлог, проведено на 11.12.2018 година. Тогава единствената точка от дневния ред беше „Разискване и обсъждане на възможности за излизане на община Разлог от ВиК Асоциацията и създаване на общинско ВиК дружество”.

Бунтарът Димитър Марков публикува в групата "Разлог без цензура" ...

 Обществено обсъждане на Анализа за Общинско ВиК и отделянето ни от ВиК Асоциацията - ВЪРНЕТЕ ВОДАТА НА ХОРАТА ОТ ОБЩИНА РАЗЛОГ

1) Който не е съгласен с високата цена на водата и с по-нататъшното й поскъпване;

2) Който е сигурен, че водата, бликаща от всеки баир около Разлог, е наше благо и принадлежи на хората!

3) Който не е съгласен с изкуственото и несправедливо поскъпване, наложено ни от ВиК Благоевград;

4) Който не желае да плаща чужди сметки;

5) Който не е съгласен с постоянното издевателство върху народа от властимащите;

6) Безогледно ни замазват очите с измислени анализи и откровени лъжи!

И още много причини.

Нека да се съберем, за да покажем, че ни има! Съграждани от Община Разлог, събираме се пред ДНА – Общински съвет Разлог. Нека да ни видят тези, които работят за нашето благо и на място да ни обяснят какво се случва и как ни докараха от раз до двойно по-висока цена на водата! Нека да ги попитаме какво ще предприемат и как ще се справят с така наболелия проблем за ВОДАТА! За тях всичко е наред, за нас обаче НЕ Е! Ние и нашите семейства сме свидетели и потърпевши от техните действия! 18.07.2019 16.30!!!

"Гузен негонен бяга", кметът на Разлог с призив и умиление:

ВОДАТА НА ОБЩИНА РАЗЛОГ Е ЖИЗНЕНОВАЖНА ЗА ВСЕКИ ОТ НАС, ГАРАНТИРАНО ЧИСТА - ДА ДОСТИГА ДО ВСЯКО НАСЕЛЕНО МЯСТО И ДОМ

Уважаеми съграждани,

На 18 юли, в четвъртък, от 16,30 часа, се организира

ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКИЯ АНАЛИЗ НА ВИК ОПЕРАТОРА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА РАЗЛОГ.

Във връзка с обсъждането, в публичното пространство се разпространиха позиви, които са повече политически, отколкото икономически обосновани и аргументирани.

В тях се говори за „бликаща вода от всеки баир“ на Разлог, за „плащане“ от народа на чужди сметки, за „издевателство“ на властимащите, за това, че тези анализи са „откровени лъжи“.

Считам, че както досега, и днес няма да влизам в тона на съчинителите на тези позиви.

Знаете, че възложих да се изготви ФИНАНСОВ АНАЛИЗ, за да изберем по-добрия път ЗА ОБЩИНА РАЗЛОГ. Защото и за мен, и за вас и вашите семейства, цената на водата се повиши, което не е благоприятно.

Но водата на е бликащият извор. 
Водата е водопровод, канализация, пречиствателни станции, съвременни системи, сигурност и достъпност.

Изготвен е аргументиран доклад, който е на разположение на всеки гражданин – нищо не е скрито и всеки може да се запознае с него.

Изводите, които се налагат от този доклад, са ясни и категорични.

Позицията ми като кмет е да отстоявам вашите интереси, 
интересите на община Разлог и ще продължавам да ги отстоявам.

С УВАЖЕНИЕ,

Красимир Герчев, 
кмет на община Разлог

 

П Р О Т О К О Л

№ 11

От извънредно заседание на Общински съвет - гр. Разлог, проведено на 11.12. 2018 година.

ДНЕВЕН РЕД:

1. Разискване и обсъждане на възможности за излизане на Община Разлог от ВиК Асоциацията и създаване на Общинско ВиК Дружество.

. . .

След станалите разисквания и направени предложения, на основание чл.21, ал.1, т.23 и чл.21, ал.2 от ЗМСМА с 18 гласа “ЗА” д-р Мария Копанарова – Тасева, Кирил Калоянов, Никола Колчев, Красимир Панков, Фиданка Цирова, Гергана Костова, Даниела Клечова, Петър Попов, Радослава Иванова, Емил Колевичин, Илия Лулеов, д-р Радко Тумбев, Иван Димитров, Димитър Тренчев, Цветана Юрукова, Росица Тумбева, Васка Бележкова – Кирева, Лилка Досевичина от гласували 18 общински съветници, ОбС прие

РЕШЕНИЕ № 225

Упълномощава Кмета на Община Разлог да възложи на НЕЗАВИСИМ КОНСУЛТАНТ изготвянето на финансово – икономически и технически анализ на „ВиК Благоевград“ ЕООД, в частта, обхващаща неговата дейност на територията на Община Разлог, както и прогнозна цена на водата, в случай, че Община Разлог прекрати членството си в Асоциацията по ВиК Благоевград.

Добавени коментари

тумбев публикува:
18 Юли 2019 | 18:54
Любчо Мубчо герчев Мерчев Гюро Куро тези всичките са един и същти човек който мачка народа.
будалата публикува:
18 Юли 2019 | 18:46
Призовавам всички граждани да не плаштат водата защтото това е убииствен рекет,камоли акоси пенсионер половината пенсия за водо. Дано сеудавите всички до един продажни боклуци,тихом мълком вдигнахте цената и сега се правите на отровени с гъби. Никакво плащтане на водата.
До съгражданите публикува:
18 Юли 2019 | 16:34
Незнам за вас хора но моля да се преборим и с къмпанията на Гербчев. Мисля , че му беше достатъчно да си напълни гушата и сметките, та и на други около него. Вие скъпи съграждани как мислите , дайте и вие съвети!!!
Левски публикува:
18 Юли 2019 | 16:30
Днес е рожденния ден на най-великя АПОСТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА. Дълбок поклон!!! Срам и позор за смешниците гейовете и клоуните които сега ни управляват...
До ГЮРОВ, ГЕРБЧЕВ, ВЪНДЖОВ, ДУДИ, ТЕФИКО публикува:
18 Юли 2019 | 14:47
Абе неуважами господа, Не мога да разбера дали наистина сте толкова тъпи или само се преструвате на такива, защото така ви изнася?! Огледайте се малко, тоо народ ври и кипи (или поне това което остана от него). Преди си мислехте че това са една шепа пияници които след втората ракия почват да пишат. Не знам дали е така но може да погледнте в социалните мреци (поне тези от вас които има толкова умствен капацитет) и да видите че хората застават вече с лицата, с авторитета, със семействата си ако щете. ОМРЪЗНА НИ ОТ ВАС! Махайте се там от където изпълзяхте, предполагам че легловата база на имението на татарски ще ви побере! Между другото една от първите "къщи за тъщи" в цяла българия, защото когато се строи, въпросния господин беше шеф на кабинета на тогавашния ага на фонд земеделия, бившия и чист като момина сълза министър Румен Порожанов. За разследване и дума не може да става защото и давноста е минала. Но да се върнем на въпроса, МАХАЙТЕ СЕ!!!! УМОРИХМЕ СЕ ОТ ВАС, НЕ ВИ ПОНЯСЯМЕ ЖАЛКИТЕ МУТРИ, ВЗИМАЙТЕ КАКВОТО МОЖАХТЕ ДА ОТРАДНЕТЕ И НИ ОСТАВЕТЕ ДА ЖИВЕЕМ.
До ДДД публикува:
18 Юли 2019 | 14:34
И даже повече са прости, то останаха само бабички и цигани, всичко избяга. Не знам дали си от тука, но ако някой път дойдеш... просто се огледай!
Дддд публикува:
18 Юли 2019 | 13:41
НЕ СМЯТАМ, ЧЕ РАЗЛОЖЕНИ СА ТОЛКОВА КЪСОПАМЕТНИ И НАИВНИ, ЧЕ ДА ДОПУСНАТ ОТНОВО ТОЗИ НЕВЪОБРАЗИМ ИЗМАМНИК ТАТАРСКИ ОТНОВО ДА ГИ ЯХНЕ
Не! НЕ СИ ОТИВА публикува:
18 Юли 2019 | 13:13
Простите бабуджере и цигана па че си го избера, нема друг кой да дое, таа е ясна. Дано само да си земе бележка и малко по кротко да я кара и най-вече тия около него!!!!!!!!!!!!!
ОТИВА СИ публикува:
18 Юли 2019 | 12:56
ГЕРЧЕВИЯ СИ ОТИВА РАЗБЕРЕТЕ И СЕГА Е ВЕЧЕ МОМЕНТА
към 123 публикува:
18 Юли 2019 | 12:06
Според вас всичкиот общината, с изключение на "Марковата клика" искат да плащат по-високата цена на водата, та даже са готови да платят и 4 лв. на кубик, така ли? Вие прочетохте ли написаното от Вас и в статията, прочетохте ли т.нар. "независим анализ"???????
Иван публикува:
18 Юли 2019 | 11:25
Гербчев се е хванал за таа власт като куче за кокъл, и нема да я пусне лесно. Той просто за друго не става, там в тяхното семейство думата "работа" е непозната. Колкото се отнася до Любен Татарски, само ще му кажа - ХРАНИ КУЧЕ ДА ТЕ ЛАЕ!
123 публикува:
18 Юли 2019 | 09:39
Не "недоволство в община Разлог", а недоволство на Марковата клика! Има разлика!
SONCHO публикува:
18 Юли 2019 | 09:12
на Лубен не му е приятно модела Герчев-Копанарова...хахаххаах нали ти ги направи да са тандем
па лубен публикува:
18 Юли 2019 | 08:14
айййййййддддддддееееееееееее изборите идааа и си еба мачатаааааааа

Добавете Вашия коментар

TOP