Кой подпали колата на криминално проявения санданчанин Владо Русия

05 Януари 2017 | 08:27
0 коментара
Общество
Кой подпали колата на криминално проявения санданчанин Владо Русия

Неизвестен е полял със запалителна течност лекия автомобил "Пежо 206" на криминално проявения санданчанин Владимир Димитров-Владо Русия. 37-г. мъж бил паркирал колата на улицата в началото на санданското село Поленица, пред кооперацията, в която живеел.

Малко преди 1 ч. таксиметров шофьор, пътувал по поленишкия път, забелязва съмнително лице да хвърля клечка по пежото. Веднага спрял таксито и подгонил подпалвача, но той успял да избяга. Тогава таксиметровият шофьор извадил пожарогасителя от багажника и започнал да гаси тръгналите по калниците на автомобила пламъци. Хората от кооперацията пък извадили маркуч с вода и помогнали с гасенето.

Когато Владо Русия излязъл на улицата и видял подпаленото си „Пежо”, заявил, че не иска да се вика полиция, за да се занимава с подаване на жалби, но въпреки това дежурен екип от РУП - Сандански е посетил мястото на инцидента, за да се направи оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

Преди повече от година Русия бе заловен да прекарва група бежанци през зелената ни граница заедно с негови авери. Тогава бяха арестуваха трима мъже за трафик на хора през ГКПП - Кулата. Санданчаните В. Димитров, В. Тасков и техният приятел от петричкото село Ново Кономлади Костадин, пътуващи с микробус от Гърция за България, бяха задържани, докато прекарвали 30 бежанци през границата. Те останаха в ареста със заповед за 72 ч., след което срещу тях бе образувано досъдебно производство.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP