Кой издигна Любо Пенев за президент? Шкембе-чорба, кукери и още нещо...

18 Ноември 2017 | 06:54
0 коментара
Спорт

Всички се питат кой е отборът, който издига кандидатурата на Любослав Пенев за президент на БФС. БЛИЦ Спорт ви предлага отговор на този въпрос.

ФК Черногорец 1946 е аматьорски отбор от село Ноевци, който се състезава в "А" ОФГ 2 (област Перник). Създаден е на 18 юни 1946 година и играе мачовете си на местния малък стадион. 

Към момента тимът се намира на второ място в своята група, като е единственият, който няма загуба в своята група и е с актив от 6 победи, 2 равенства и 0 загуби. 

Най-доброто постижение на отбора от Ноевци е второ място в "А" ОФГ Перник, което постига през три сезона - 2012/13, 2015/2016 и 2016/17.

В предходните години, по време на честванията на годишнина на отбора, са гостували ветерани на ЦСКА и Левски. Сред тях са били Даниел Боримиров, Елин Топузаков и Георги Иванов. 

Настоящият състав на Черногорец (Ноевци): Станислав Борисов (капитан), Марио Антонов, Илко Митушев, Марио Михайлов, Калоян Владимиров, Ивайло Михайлов, Валери Светославов, Мирослав Мирков, Александър Манчев, Валентин Велинов, Чавдар Здравков, Олег Алексиев, Даниел Йорданов, Борислав Димитров, Александър Стоилов, Мирослав Петров, Радослав Михайлов, Георги Мирчев.

Село Ноевци, където се подвизава Черногорец, се намира в Пернишка област - на 20 километрав северозападно от Перник и на около 50 от София. Жителите му са малко над 500. Най-голямата културна забележителност е кукерската група, съставена от стотина души. Селото си има и химн - "Новески ергенчета". Любопитното е, че според мнозина най-добрата шкембе-чорба се приготвя именно тук. А всички помним лафа на Любо Пенев за супата...
ЗВЕЗДЕЛИН ХРИСТОВ/БЛИЦ СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP