Kои гръцки острови привличат най-много българи

20 Септември 2017 | 00:12
0 коментара
Общество

Идеята за лятна почивка на остров звучи привлекателно, но за целта със сигурност трябва да напуснете пределите на държавата. Слава богу, южната ни съседка разполага със сериозен набор от приказно красиви острови, които със сигурност има какво да предложат откъм плажове и забележителности. Тези райски кътчета са сериозно предпочитани и от българските туристи, поради сравнително лесната си достъпност и неголемите разстояния до тях. Само няколко часа с кола и ферибот могат да ви отведат до вашето островно лято.

Ето и кои са любимите гръцки острови на редица българи:

Почивката на море понякога се планира в продължение на цяла година. Ето защо, дестинацията трябва да се избере внимателно, за да не сбъркаме и да провалим малкото свободно време, с което разполагаме. Ако решите да почивате на море и се стремите към оферти с достъпни цени, сигурно се колебаете между родните плажове и няколко красиви места в Гърция, за които сте чували, но не сте много сигурни… За да решите, трябва да обърнете внимание на всички плюсове и минуси.

4Санторини - Островът с най-красивите залези

Санторини е доста по-на юг, отколкото би ни се искало, но това не е пречка да бъде една от най-желаните дестинации за много български туристи. Островът е разположен на около 240 км. южно от столицата Атина, откъдето можете да пътувате както с ферибот, така и със самолет. Освен с прекрасните залези, Санторини е известен с огромния вулканичен кратер (калдера), пълен с морска вода. Според легендата, там се е намирала централната част на острова, преди изригването на вулкана през 1400 г. пр. Хр., който е станал причина за загиването на критско-минойската цивилизация. В момента там се намира остров Неа Камени - резултат от взривната вълна. Всъщност, на острова има вулкан, който продължава да изригва периодично.

Освен забележителностите и прекрасните плажове, островът може да се похвали с разнообразие от уютни и тихи кафенета, таверни, барове и дискотеки. На Санторини може да опитате едни от най-хубавите сортове бяло вино.

Източник: Thinkstock/Guliver

СРАВНЕТЕ ПЛАЖОВЕТЕ В БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

3. Корфу - Зеленият остров

Потъналият в зеленина остров Корфу е разположен на три морета – Йонийско, Адриатическо и Средиземно море, и определено има какво да предложи на туристите си. Град Корфу (Керкира) e пълен със забележителности и ще провокира интереса ви към историята. На северният бряг на острова може да разгледате глинената брегова ивица на гр. Сидари, а още един град, който не трябва да пропускате в обиколката си, е Палеокастрица. Плажовете са невероятно красиви и чисти, а древната крепост Ангелокастро, издигаща се на върха на скала, изгражда архитектурния облик на острова.

2. Остров Самотраки - Високата Тракия

Намира се в близост до остров Тасос и подобно на Мраморния остров е привлекателна смесица от планински и морски пейзаж. Самотраки е най-високата точка между Егейските острови, заради планината Фенгари, която се издига на цели 1624 м височина. Планинският релеф на острова рязко се спуска към плажната ивица, а подводният басейн е изключително красив и пълен с разнообразна морска фауна. Плажовете са с чисти и фин пясък и мястото е прекрасно, не само за плаж, но и за фоторазходка.

Източник: Thinkstock/Guliver

1. Остров Тасос - Мраморният остров

Неземно красива природа, уникални плажове и средиземноморска екзотика. Освен всичко това, остров Тасос е разположен и недалеч от границата ни. Удобният транспорт, чистите плажове и популярните забележителности на острова, го превръщат в любима дестинация на стотици българи, които го посещават от май та чак до септември.

Тасос е олицетворение на райско кътче - живописна природа с буйна зеленина, гористи масиви, дървета с нарове, праскови и смокини, сенчести таверни, мраморни и пясъчни плажове с кристални сини води. Представете си тази картина, в съчетание на древни руини на храмове и светилища и ще се убедите, че километрите не са единствената причина, Тасос да е най-обичаният остров.

източник: Vesti.bg

Добавете Вашия коментар

TOP