Кога наистина ще дойде пролетта?

25 Март 2018 | 08:53
0 коментара
Любопитно

След снежните първи пролетни дни ни очаква трайно затопляне, което ще се задържи и след Цветница. На пролетни температури ще се радваме в края на следващата седмица.

Днес преди обяд над западната половина на страната облачността временно ще се разкъса, но по-късно през деня отново ще се увеличи и на отделни места, главно в планинските райони, слабо ще превали. Ще духа слаб в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. През нощта в Югозападна България валежите ще се активизират.
Над Черноморието ще остане облачно, почти без валежи. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 6° – 7°.
Над планините ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има преди обяд над масивите в Западна България, но по-късно през деня облачността отново ще се увеличи и на отделни места там ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър с южна компонента. Максималната температура на височина 1200 ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

През нощта срещу понеделник отново ще вали - в Западна България - сняг, а  в югоизточната част на страната - дъжд. Ще има условия и за поледици, с по-голяма вероятност в Дунавската равнина.

В края на идната седмицата обаче температурите ще бъдат пролетни – между 18 и 23 градуса. Облачност ще има поне до четвъртък, като ще има и валежи, които обаче ще са предимно в Източна България.

Добавете Вашия коментар

TOP