Кметът Ревански подписа договор за саниране на сградата на НЧ „Георги Тодоров-1885” в Белица

19 Септември 2017 | 23:45
0 коментара
Общество

Вторият важен проект за община Белица ,„Възстановяване на места от историческо и културно значение и опазване на материални и нематериални активи, свързани с историческото наследство в Белица и Македонска Каменица” със справочен № СВ006.2.21.191 по ППИ Междурегионална програма за трансгранично сътрудничество България – Бивша югославска република Македония (2014-2020) , е плод от съвместните усилия на местната власт в лицето на кметът Радослав Ревански, ръководството на читалище „Георги Тодоров-1885”, както и благодарение на европейското финансиране с представителство на трансграничната програма управлявана в МРРБ и доброто дългогодишно партньорство с община Македноска Каменица - КИЦ „Романса”.

Проектът за ремонт на читалището е на стойност 499 996,89 лв. и включва саниране / енергийна ефективност на читалищната сграда.


След подписване на договора, кметът на общината сподели : „Укрепването на местното самоуправление и засилването на местното икономическо и социално развитие в съответствие с принципите за субсидиарността и ангажираното партньорство с местните организации, институции и бизнеса , допринася за социалното сближаване , демократичното развитие на общината и добрите междуобщностни отношения. За пореден път принципът на управлението ни „Заедно можем повече”, даде своите плодове „.

 

Тази сутрин в Държавен фонд "Земеделие" кметът на община Белица Радослав Ревански подписа договор за 3 млн. лв.

Проектът финансиран от ОП "Развитие на селските райони", обхваща ремонт на основен път до курорта "Семково" и пътища в с. Краище и с. Лютово в община Белица.

Добавете Вашия коментар

TOP