Кметът Николай Георгиев отсече: "Не аз решавам дали община Кресна да се присъедини към ВиК Асоциацията, думата по този въпрос имат хората"

16 Май 2018 | 17:49
0 коментара
Общество

"Не кметът решава дали община Кресна да се присъедини към ВиК Асоциацията в Пиринско. Думата по този въпрос имат местните жители, които преди две години категорично заявиха своето мнение. Всички си спомнят, че направихме обществено допитване, на което хората изразиха своето несъгласие за присъединяване към водното обединение. Оттогава до днес нищо не се е променило".

Така кметът на Кресна - Николай Георгиев, коментира предложението на ВиК Асоциацията в Пиринско да направи нов опит да консолидира всички общини.

"Аз като кмет и общинските съветници сме длъжни да се съобразим с мнението на хората. Щом като те казват "Не", значи и нашето мнение е такова по този въпрос. Не са водени допълнителни разговори с мен за присъединяване на общината към Асоциацията", подчерта градоначалникът. 

"Години наред нашата община не е получила никаква държавна подкрепа, а сега искат да ни вземат и водата", допълни Георгиев. Въпреки това съм склонен да участвам в Общо събрание на ВиК Асоциацията.

"Аз от срещи и разговори не бягам. Ако ни поканят - нашата община ще откликне, за да изразим отново нашето мнение", увери кметът на Кресна.

Според управителя на ВиК ЕООД-Благоевград - инж. Росица Димитрова, все още има шанс за консолидация на всички общини в областта, а това ще позволи обединената Асоциация да кандидатства за европейски средства за ремонти и обновяване на ВиК инфраструктурата в целия регион.

Добавете Вашия коментар

TOP