Кметът на Симитли Апостолов: Изграждането на АМ „Струма” ще даде добър тласък на туризма в региона

05 Октомври 2017 | 21:48
0 коментара
Общество

Изграждането на АМ „Струма” ще даде добър тласък на туризма в региона. Това каза кметът на Община Симитли Апостол Апостолов по време на конференцията за перспективите  в региона с изграждането на автомагистрала „Струма”.

По думите му с изграждането на цялото трасе хората ще имат възможност  много по- бързо да се придвижват.

Той подчерта, че общината по пилотен проект е взела сградата на военното поделение.  Към този момент там има вече действащи девет предприятия, които осигуряват работа на 400 души. Предвижда се отпускането на още помещения и след това базата ще осигури работа на над 1 500 души.

„Основно ние общините ще се възползваме от магистралата, така че тя трябва да бъда изградена, а Симитли е градът, през който тя ще преминава”, каза Апостолов.

На срещата присъстваха още председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Дончо Атанасов, арх. Петър Диков, кметовете на Банско и Разлог Георги Икономов и Красимир Герчев, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. 

Кметовете на Банско и Разлог също взеха отношение по темата.

Областният управител Бисер Михайлов подчерта, че построяването на Автомагистрала „Струма“ е изключително важна крачка за развитието на цялата област.

Добавете Вашия коментар

TOP