Кметът на общината Георги Икономов откри второто издание на Националния фестивал "Фолклорна магия"

12 юли 2019 | 21:04
1 коментара
Кметът на общината Георги Икономов откри второто издание на Националния фестивал "Фолклорна магия"

За втора поредна година Банско е домакин и съорганизатор на "Фолклорна магия" - един фестивал, събрал ритмите и багрите на най-българската музика.

Съставите, певците, танцьорите, музикантите и занаятчиите, които се представят в три поредни дни, носят духа на българското творчество и непреходните традиции. Фестивалът, въпреки състезателния си характер, създава приятелства и безценни спомени, а жителите и гостите на Банско имат уникалната възможност да се почувстват част от този празник на българщината.

Днес, кмета - Георги Икономов официално откри фестивала и благодари на организатори, спонсори и партньори. Пожела дълголетие на превръщащото се в традиция за Банско събитие и увери, че без всеотдайните участници, то не би било възможно. 

Забавлявайте се с богатата програма от афиша на фестивала, а на 14 юли, в 12.00ч. очакваме всички, да облекат своите народни носии и да дойдат на спектакъла, подготвен специално за фестивала от община Банско, читалище "Никола Вапцаров" и "Дружина Перински Айдути", за да станат преки свидетели на възстановката на най-паметния ден за Банско - Обявяването на свободата от Яворов през далечната 1912 година.

Кметът на общината Георги Икономов откри второто издание на Националния фестивал "Фолклорна магия" снимка 1Кметът на общината Георги Икономов откри второто издание на Националния фестивал "Фолклорна магия" снимка 2

Пффф публикува:
13 юли 2019 | 14:05
Боклук неземен и крадлив рекетьор!Нема такава гад като тоя Икономов!Я кажи мотофонец мръсен как заплашваш хората и ги рекетираш?А като не станеш кмет,дека че идеш мършо долна?

Добавете Вашия коментар!