Кметът на община Разлог Красимир Герчев положи клетва за трети мандат

13 Ноември 2019 | 13:52
0 коментара
Общество

Заседанието бе открито от областния управител Бисер Михайлов, който призова представителите на местната власт в Разлог да работят отговорно, принципно, водени от желанието за приемане на решения за развитието на общината и добруването на хората, и да избягват популизма и политическите пристрастия.

Председателят на ОИК Елена Пандева връчи удостоверенията на избраните кмет на община, кметове на кметства и общински съветници. В този мандат на Общински съвет-Разлог най-младият съветник е само на 20 години – Александра Георгиева, която е второкурсник студент.

Заседанието бе водено от най-възрастния съветник – Георги Крънчев. Избрана бе комисия по избор на председател на местния парламент и направени две номинации – на Мария Крънчева, която е съветник избран с най-голям брой преференции – 415 и досегашния председател д-р Мария Копанарова. При проведения таен вот с 12 гласа „за“ бе избрана д-р Копанарова, 5 гласа бяха дадени за Мария Крънчева – 23 годишна студентка по право пети курс. Имаше и 4 невалидни бюлетини.

Съветниците получиха и призовки за явяване, като заинтересовани страни на дело заведено в Административен съд Благоевград, което ще се проведе утре от 11.30 ч. Жалбата е на представител на ДПС, който иска повторно преброяване на бюлетините в три СИК в село Баня, поради съмнения за големия брой недействителни бюлетини.

bnr.bg

Добавете Вашия коментар

TOP