Кметът на Община Разлог и Министърът на регионалното развитие и благоустройството откриват обновената сграда на СУ „Братя Каназиреви“ по проект

23 Октомври 2017 | 12:19
0 коментара
Бизнес

На 24 октомври от 12.00 часа предстои официална церемония по рязане на лента на обновената сграда на СУ „Братя Каназиреви“ – гр. Разлог.

Трикольорната лента тържествено ще бъде прерязана от инж. Красимир Герчев, Кмет на Община Разлог и г-н Николай Нанков, Министър на регионалното развитие и благоустройството. На официалната церемония ще присъстват жители и гости на общината.
 

Събитието е част от дейностите заложени по проект „Повишаване на енергийната ефективност на обществените сгради в град Разлог - сгради на образователната инфраструктура”, Договор за безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-2.001-0027-C01, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Общата стойност на проекта, по който ще се осигури съвременна, икономически и енергийно ефективна среда в две общински училища – СУ „Братя Каназиреви“ - град Разлог и ОУ “Никола Парапунов“ - град Разлог е 1 830 015.25 лева, от които Европейското съфинансиране е в размер на 1 543 780.57, националното съфинансиране е 272 431.86, собственото съфинансиране е 13 802.82 лева.
 

В проекта са включени дейности за подобряване на енергийната ефективност на сградата на СУ „Братя Каназареви” – град Разлог, чрез прилагане на цялостен пакет от мерки, които да доведат до гарантирано намаляване на енергопотреблението и да създадат необходимите условия за използване на възобновяеми енергийни източници, като важен фактор на устойчивото развити, както и до подобряване на експлоатационните характеристики на сградата и работната среда в съответствие с всички съвременни изисквания за осигуряване на качество и ефективност на работния процес.

Добавете Вашия коментар

TOP