Кметът на Община Кресна с призив към жителите на Община Доспат

13 Септември 2017 | 11:51
0 коментара
Общество

Кметът на Община Кресна Николай Георгиев с призив и молба за помощ и подкрепа във връзка с нанесените щети от пожара, възникнал през месец юли.

Публикуваме призивът на кмета на Община Кресна:

"Уважаеми г-н Радев, 

В качеството ми на кмет на община Кресна се обръщам към Вас с колегиална молба за подкрепа, съпричастност и солидарност. 

Както знаете, на 24.07.2017 г. възникна един от най-големите пожари за територията на Република България, който бушува шест дни на територията на общината, нанесе огромни щети и остави без подслон и надежди десетки наши съграждани. Размерите на екологичната катастрофа са невиждани и поставят под заплаха съществуването и устойчивото развитие на община Кресна. Загубихме безвъзвратно близо 20 000 декара горски площи. В пепелищата на пожара изгоряха пасища и останаха без храна и надежда за прехрана през зимата хиляди глави добитък. Овъглени бяха земеделски земи и селски стопанства. Само за възстановяване на изгорелите иглолистни и широколистни гори по експертни оценки ще са нужни 15 000 000 лева и поне 50 години! 

Уважаеми г-н Радев, 

Община Кресна стартира национална кампания за възстановяване на щетите от пожара и с благодарност бихме приели решение на Вашата община за участие в нашата кампания с дарение на парични средства или по друг начин. 

На телефони 0893 015892, 0893 015893 и 0893 015894 всички могат да получат конкретна информация за нуждите на пострадалите и нанесените материални щети. 

В случай, че решите да ни подкрепите финансово, банковата сметка, на която се набират парични средства в подкрепа на пострадалите от пожара и за преодоляване на щетите, е: 

ОБЩИНА КРЕСНА 
Интернешънъл Асет Банк АД - клон Благоевград 
IBAN BG08IABG74588401242700 
BIC IABGBGSF 
КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ: 445100 
ОСНОВАНИЕ: ПОЖАР В СЕЛАТА ОЩАВА, СТАРА КРЕСНА И ВЛАХИ. 

Уважаеми г-н Радев, 

Използвам случая да ви помоля да направите нашия призив достояние и на гражданите във Вашата община, като използвате информационните канали, с които разполагате. Община Кресна се обръща с гореща молба за човешка съпричастност и съдействие към всички български и чуждестранни физически и юридически лица, като ги моли да даряват парични средства, строителни материали и вътрешно обзавеждане за изгорелите къщи и селскостопанските постройки в засегнатите села. Създадена е организация и могат да бъдат приемани и помощи в хранителни продукти и консерви за изхранване на пострадалите от пожара. С благодарност ще бъдат приемани и вещи от първа необходимост (одеяла, чаршафи, завивки, топли дрехи и обувки). 

Пожарът нанесе огромни щети на природата и остави без паша и възможности за събиране на сено за изхранване на животните в засегнатите села през зимата. В тази връзка, в общината е създадена организация за складиране на дарения - концентрирани и груби фуражи, сено и слама за изхранване на селскостопанските животни в засегнатите от пожара села. 

С пожелание за просперитет и благоденствие на жителите на Вашата община и с искрена благодарност за Вашите усилия в подкрепа на кампанията на община Кресна оставам 

С дълбоко уважение 

Николай Георгиев 
Кмет на община Кресна."

Добавете Вашия коментар

TOP