Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов поздрави потребителите в Дом за стари хора „Св. Петка“

14 Октомври 2016 | 22:35
0 коментара
Общество
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов поздрави потребителите в Дом за стари хора  Св. Петка

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов поздрави потребителите в Дом за стари хора „Св. Петка“, които отбелязват патронен празник на социалното заведение.

„Днес е един от най-българските и християнски празници. Пожелавам на всички вас, нашите бащи и майки, да бъдете живи и здрави. Благодаря на хората, които се грижат за вас за всеотдайността. В българското творчество има много приказки за отношение между млади възрастни- от тази, в която останал само един възрастен и посъветвал къде да открият в мравуняка жито до тази с внука с копанката.

Истина е, че едно общество до колко е здраво можем да преценим по това как се отнасяме към възрастните. Истина е и друго, че занапред такива домове ще станат необходими. Много пъти говоря с министърът на социалната политика Зорница Русинова, че Общината трябва занапред да търси възможности да изгражда такива домове, защото демографската прогноза е такава. Дай Боже и ние да остареем“, каза в приветствието си д-р Камбитов.

          Красив концерт от арии изнесе Камерна опера- Благоевград, които впечатлиха възрастните хора в дома, както и  гостите. На финала на празничната програма, д-р Атанас Камбитов изрази готовност следващата година да бъдат отделени средства, с които да бъде подобрена материално- техническата база на социалното заведение.

Гостите на събитието имаха възможност да разгледат и пъстрата изложба на потребители, които бяха подредили изработени от тях продукции. 

Добавете Вашия коментар

TOP