Кметът на Община Банско издаде заповеди за промяна на номерацията на избирателните секции, както и за техния обхват

26 Септември 2016 | 08:24
0 коментара
Общество
Кметът на Община Банско издаде заповеди за промяна на номерацията на избирателните секции, както и за техния обхват

Кметът на Община Банско издаде заповеди за промяна на номерацията на избирателните секции, както и за техния обхват. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Във връзка с предстоящите на 06.11.2016 г. избори за президент и вицепрезидент, провеждането на същата дата на национален референдум и на основание чл. 44, ал. 2 от ЗМСМА и чл. 8, ал. 2 от Изборния кодекс, кметът на община Банско издаде заповеди за промяна на номерацията на избирателните секции, както и за техния обхват.

Жителите на Банско и Добринище следва да имат предвид, че броят на секциите е увеличен, а обхвата т.е. адресите, попадащи в съответната избирателна секция не съвпадат с тези досега.Общинска администрация - Банско препоръчва на жителите си да направят необходимата справка след публикуването на избирателните списъци на официалната електронна страница www.bansko.bg, раздел Избори за президент и вицепрезидент и национален референдум, на входа на Читалище "Никола Вапцаров" - Банско, на витрините на Пенсионерски клуб Банско и на входа на Читалище "Димитър Благоев" - Добринище.

Направените промени в броя и обхвата на избирателните секции на територията на общината, са продиктувани от мотивите за намаляване на броя гласуващи в една избирателна секция и възможността за струпване на чакащи да упражнят правото си на глас- съобщават от общинската администрация. 

Добавете Вашия коментар

TOP