Кметът на община Банско, Георги Икономов, ще вземе участие в дебат на високо равнище, организиран от ЕНП в град София

08 Март 2018 | 08:38
0 коментара
Общество

Предстоящи участия на кмета на община Банско, Георги Икономов:

Кметът на община Банско, Георги Икономов, ще вземе участие в дебат на високо равнище, организиран от ЕНП в град София на 9 март. Форумът ще бъде на тема „Регионите и градовете инвестират в образованието за укрепване на ценностите на ЕС”. В изнесеното заседание на Групата на ЕНП в Европейския комитет на регионите се очаква да вземат участие председателят на ЕНП Жозеф Дол, министър-председателят Бойко Борисов, Михаел Шнайдер – председател на Групата на ЕНП в Комитета на регионите, Райнер Виеланд – зам.-председател на ЕП, както и българския еврокомисар за дигитална икономика Мария Габриел. Заедно с представители на местните власти от различни точки на ЕС, ще се дискутират как да се укрепят ценностите на ЕС чрез инвестиции в образованието, уменията, предприемачеството и цифровизацията на регионално ниво.

Кметът на община Банско, Георги Икономов, ще се включи в официалната делегация на министъра на туризма – Николина Ангелкова, по време на посещението й в Москва. Той ще вземе участие в поредица от срещи с представители на туристически организации и публичната власт от Руската федерация. Делегацията ще гостува в руската столица на 10 и 11 март в рамките на Международното туристическо изложение „Интурмаркет 2018“.

Кметът на община Банско, Георги Икономов, ще присъства на заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район, което ще се проведе на 14-15 март в гр. Кюстендил. Под председателството на областния управител на Софийска област – Николай Пехливанов, ще бъдат обсъждани приоритетите пред регионалната сигурност и механизмите за борба с организираната престъпност. Ще бъде представен също новоприетия Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, който обединява Закона и механизма му на действие срещу корупционните практики.

Кметът на община Банско, Георги Икономов, ще вземе участие в открито заседание на Постоянните комисии на НСОРБ по Икономическо развитие и туризъм, Култура, гражданско общество и медии, Общинска собственост” и Регионално развитие и местно самоуправление. Ще бъдат дискутирани актуални проблеми, свързани с националната нормативна уредба и по-конкретно Законопроекта за гробищата и гробищните паркове, Проект на нов закон за В и К отрасъла, новият Закон за концесиите и други. Заседанията са предвидени за 15 март в гр. Ловеч.

Добавете Вашия коментар

TOP