Кметът на Благоевград д-р Камбитов откри IV Международен детски футболен турнир „Купите на Община Благоевград“: Обичайте футбола и успехите няма да закъснеят

29 Август 2016 | 22:59
0 коментара
Общество
Кметът на Благоевград д-р Камбитов  откри IV Международен детски футболен турнир  Купите на Община Благоевград : Обичайте футбола и успехите няма да закъснеят

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов откри IV Международен футболен турнир за деца, родени през 2003 и 2004 година  „Купите на Община Благоевград“. До 2 септември Благоевград ще бъде столица на футбола.

Участниците от България, Хърватска, Сърбия и Македония дефилираха по централните улици в града в традиционния парад на отборите. Лъчът тръгна от Съдебната палата в областния център на Пиринско и спря на площад „Македония“, където бе поставено официалното началото на един от най- успешните турнири за деца, част от календара на Българския футболен съюз.

 „Добре дошли на всички участници в Четвъртия международен турнир по футбол за деца в Благоевград. Пожелавам успех на младите футболисти. За четвърта поредна година Благоевград е не само поле за изява за вашите таланти, а и възможност за нови запознанства, за нови приятелства. Сигурен съм, че след години, когато се срещате по големите стадиони, ще си спомняте и за нашия град. Нека това бъде начало на една успешна кариера, да станете добри футболисти и да прославяте своите отбори. Винаги помнете, че и най-добрите футболисти, вашите идоли, и Роналдо и Меси, са били на вашите години. И те са извървели същия път, така че нищо не ви пречи да ги настигнете. Вярвам в успеха ви, играйте феърплей, защото честната игра е много важна, но още по-важно е тя да ви носи удоволствие. В едно интервю Гарет Бейл, казва, „Аз просто се наслаждавам на футбола и това е най- главното“, затова наслаждавайте се, обичайте футбола и успехите няма да закъснеят. Бъдете здрави, на добър час“, каза в част от приветственото си слово кметът на Благоевград д-р Камбитов.

Събитието продължи с музикално- танцова програма, в която танцово студио „Дежа Вю“ представи нови хореографии, с които поздрави участници, гости и жители на Благоевград.

Точно преди официалната церемония по откриване на IV Международен детски футболен турнир „Купите на Община Благоевград“, в сградата на общинска администрация се проведе пресконференция и техническа конференция за провеждането на турнира. Кметът д-р Атанас Камбитов отправи своите поздрави и пожелания за успешна игра на треньорите на всички отбори- участници. Специални гости, които дадоха своите разяснения, бяха Валентин Заяков, представител на Министерството на младежта и спорта, председателят на ОС на БФС - Благоевград Александър Кабзималски, заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности в община Благоевград Христина Шопова и изпълнителният директор на „Пирин“ (Благоевград) Венко Попов. „Турнирът става важно събитие в спортния календар на Благоевград, тази година имаме традиционни участници от съседните държави, като за първи се включва представител от Хърватия – „Динамо Загреб“, чиято школа е сред най-добрите в Европа. Това е една и от другите задачи пред нас, не само младите таланти да премерят сили, но и ние да се поучим от другите школи, да почерпим от опита и добрите практики”, каза на пресконференцията  кметът д-р Камбитов. Валентин Заяков поздрави организаторите и участниците в турнира от името  на спортния министър Красен Кралев и БФС. 

Първият съдийски сигнал ще прозвучи утре / 30 август/ от 08.30 часа на терените в благоевградското село Рилци. Срещи между отборите-участници ще се провеждат и на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград. 

Кметът на Благоевград д-р Камбитов  откри IV Международен детски футболен турнир  Купите на Община Благоевград : Обичайте футбола и успехите няма да закъснеят

Добавете Вашия коментар

TOP