Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов: Възможни са промени в бюджета, тъй като ГЕРБ ще направи правителство и поеха ангажимент ин-витро процедурите да са с национално финансиране

31 Март 2017 | 13:47
0 коментара
Общество

Възможни са промени в бюджета, тъй като ГЕРБ ще направи правителство и поеха ангажимент ин-витро процедурите да са с национално финансиране. Това каза на редовно заседание на Общински съвет-Благоевград, кметът д-р Атанас Камбитов. 

Съветниците гласуваха с 32 гласа „За“ относно финансиране на процедури „Инвитро” на две двойки със средства от бюджета на Община Благоевград. Преди това местните парламентаристи разгледаха и други предложения. Първа точка от дневния ред касае отменяне на решението на Общинския съвет от 24 февруари 2017 година, след като областният управител е вкарал решение в Административен съд-Благоевград, касаещо подробния устройствен план за изграждането на тенис-кортовете. 34 съветници гласуваха „За“ предложението, а двама се въздържаха.

Втора точка от дневния ред беше приета с 32 гласа „За“ и 2 – „Против“. Тя касае предложение относно изменение на Наредбата на определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград. Местните парламентаристи приеха и предложение относно изменение на Наредбата за преместваемите обекти, за рекламните, информационни и декоративно-монументални елементи и за рекламната дейност на територията на Община Благоевград. Общинските съветници гласува с 35 гласа „За“ относно предложение за проект на Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение в Община Благоевград и издаване на сертификати клас В. Пета точка от дневния ред, касаеща приемане на Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Община Благоевград за 2017 година, бе приета с 36 гласа „За“.

Местните парламентаристи приеха и предложение относно кандидатстване на Община Благоевград с проектно предложение за финансиране от Фонд „Социална закрила“ за газифициране на сградата, в която се  предоставя социалната услуга в общността „Защитено жилище за лица с умствена изостаналост“. Те приеха и предложение за свикване и провеждане на извънредно Общо събрание на акционерите в „МБАЛ- Благоевград” АД.

На днешната сесия общинските съветници от Благоевград решиха да отпуснат еднократна финансова помощ в размер от 5000 лв. за инцидентно възникнала нужда на Васил Иванов Мадолев, бивш футболист на клуба, който се нуждае от спешна бъбречна трансплантация и последващо лечение. Точката бе внесена като извънредна на днешното заседание на местния парламент по предложение на ОФК „Пирин“.

Друга извънредна точка, която гласуваха местните съветници, касае предоставяне за безвъзмездно управление за нуждите на Административен съд и Районна прокуратура –Благоевград общински нежилищни имоти, публична общинска собственост в сграда с административен адрес гр. Благоевград, ул.“Крали Марко“ N 2, за срок от 10 години.

Добавете Вашия коментар

TOP