Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, посланикът на Белгия Н.Пр. Франсоа Бонтън и представители на Управителния съвет на СИБАНК и ОББ обсъдиха развитието на Благоевград и инвестиционни намерения

29 Август 2017 | 19:43
0 коментара
Общество

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов посрещна делегация, начело с посланика на Белгия в България Н.Пр. Франсоа Бонтън и с членовете на Управителния съвет на СИБАНК и ОББ Франк Янсен и Христина Филипова. На срещата присъстваха още Ан Дефурни – икономически и търговски съветник при Посолството на Кралство Белгия, и Александра Бачева ръководител „Международни клиенти“ СИБАНК,заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова и председателят на ОбС Радослав Тасков.

Стратегически въпроси за развитието на Благоевград, възможности за икономическо развитие на бизнес средата в града и бъдещи инвестиции бяха сред основните теми по време на визитата на делегацията. Кметът д-р Камбитов представи стратегии за развитието на Благоевград и региона, а гостите бяха впечатлени от проектите, които са разработени до този момент. Н.Пр. Франсоа Бонтън и г-н Франк Янсен проявиха интерес към образованието, което получават младите хора в Благоевград и възможностите за реализацията им в областния център. Г-н Янсен и г-жа Филипова обявиха и че участието на СИБАНК и ОББ е първият проект за партньорство с Общините по програмата на KBC Груп България, като за тях е било важно началото да бъде поставено именно в Благоевград, поради икономическата и културна активност на региона, която заслужено получава подкрепата и на бизнеса.

Членовете на делегацията заявиха готовност да съдействат при интерес от страна на белгийски фирми да инвестират в Благоевград. След официалната среща, кметът д-р Атанас Камбитов покани гостите да разгледат новия парк „Македония“, където ще бъде изграден модерен експо център, съчетаващ в себе си изложбени зали, хотелска част и конферентен център, както и офис площи, даващи възможност за развитие на фирми от ИТ сектора.

Гостите имаха възможност да се запознаят и с историята на Благоевград, разглеждайки старинния квартал „Вароша“. На финала, всички посетиха църквата „Въведение Богородично“, където запалиха свещи за здраве.

Добавете Вашия коментар

TOP