Кметът на Благоевград Ат. Камбитов : ГЕРБ не купува регионите, а ги развива

02 Юли 2018 | 13:45
3 коментара
Политика

„Купува ли ГЕРБ регионите? Категорично мога да кажа – не, не купува. Но категорично мога да кажа, че ГЕРБ развива регионите. Това обяви кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов от ГЕРБ в предаването „Беновска пита” по Канал 3.

„Правителството на ГЕРБ осигурява средства. И от бюджета, и договаря други средства. И можем да дадем за пример Югозападна България. Вижте магистрала „Струма”. Това е движение, бизнес. Там, където има магистрала, се увеличава икономиката с 20 процента. Развиват се е и местни проекти и чест прави, това е трето правителство на ГЕРБ, чест прави, че не дели на свои и чужди. Не дели регионите”, категоричен бе Камбитов.

„Не приемам критики за програмата за саниране. Категорчно това е ефективна програма и Благоевград е пример за това. Над 9000 домакинства, около 30 000 жители на Благоевград са докоснати от тази програма и се възползват от нея”, даде пример кметът и по този начин отхвърли обвиненията за критиките срещу програмата за саниране.

И уточни, че разходите на домакинствата падат на половина, а така се спомага и за екологията. Изтъкна и социален ефект, защото се укрепват стари блокове, които на практика е трябвало да бъдат сринати.

Камбитов се похвали и че в Благоевград има 500 предоставени социални жилища, а и в момента продължават да се изграждат 172 нови жилища, фокусирани върху младите хора. Обясни и че по наболялата тема за личните асистенти, когато се наложи Община Благоевград помага, включително и с финансиране.

„Тези социални жилища не са за ромите. Ясни са критериите. Ако детето не ходи на детска градина, не ползват. Не санираме незаконни постройки. И момента резглеждаме тези незаконни постройки, но гледаме да осигурим и място на тези, които живеят в тях”, допълни Камбитов. И по темата за ромската раждаемост смята, че не може това да бъде ограничено, но проблемът всъщност е, че чрез нея се създава армия от безработни.

Той изрази позиция за спиране на мораториума за продажба на земеделски земи на чужденци, защото така се спират инвестиционни намерения.

„Не съм за разпродаване на земята, но при ясно изразени намерения, то това може да бъде позволено”, допълни градоначалникът.

Добавени коментари

z публикува:
03 Юли 2018 | 08:37
Iskash da kajesh gi falira - Kakto stana s Blagoevgrad
Бай Данчо публикува:
03 Юли 2018 | 08:34
Кмете,Благоевградска област от кой развит регион е? Югозападния!? Да, знам,там е София,но всичко останало в този некупен,но “развит” район вегитира. Можеш ли да ми обясниш какво е значението на АМ "Струма” за Сатовча, Белица, Хаджидимово и района?Или нямаш представа кое къде се намира,а пък твоя началник,тиквопитека хептен! ГРОБ-арската пасмина си нямате представа как живеят хората ,или поне тези които са все още тук. От мен да знаеш, самодоволни ко, санирането е най-голямата кражба в новата ни история! Колко сгради санирайте в гореупоменатите райони или там живеят втора категория хора,който плащат данъци,които да украдете,сканирайки блокове за разрушаване. К’во го боли бай Мюмюн от Сатовча,че благоевградски селяк,гражданин първа категория се топли за негова сметка и имота му струва с 30% повече? Мм?
? публикува:
02 Юли 2018 | 17:36
Този тен на Албена ли го направихте,г-н Кмете?

Добавете Вашия коментар

TOP