Кметът на Белица с подробности за завърналите се българи от германската кланица, огнище на COVID-19

24 Юни 2020 | 10:24
0 коментара
Общество

Разбрах, че имаме прибрали се хора от кланиците в Германия с бум на коронавирус, от медиите. Те са пристигали в петък. Аз разбрах в понеделник. Още същият ден бяха поставени под задължителна карантина. Това заяви пред БТВ кметът на община Белица Радослав Ревански. 

Вчера стана ясно, че български работници от германската кланица, превърнала се в огнище на COVID-19, са се завърнали у нас

„Бързите тестове на всички са отрицателни, но днес ще бъдат направени и ПСР-тестове. Тестването ще е за сметка на общината. Държа да кажа, че поведението им е било безотговорно. Нека всички, които се прибират предупреждават общините и властите“, каза още кметът на града.

„Вчера се опитаха да посетят роднини, след като бързите им тестове бяха отрицателни. Забраних и все още са под карантина“, разкри Ревански.

„Реших да се прибера заради коронавируса в кланицата. Наехме бус и се прибрахме. В кланиците имаше термокамери, работехме с маски. Условията ни бяха много добри“, заяви Румен Захаров, работник от кланицата с бум на коронавирус в Германия.

Шофьорът, прибрал българите ни от Германия, е возил и други хора от съседна община. Предстои да бъдат издирени.

Добавете Вашия коментар

TOP