Кметът на Белица Р. Ревански рамо до рамо с Демир Доган на конгреса на ДПС - младежите

04 Април 2016 | 08:29
0 коментара
Общество
Кметът на Белица Р. Ревански рамо до рамо с Демир Доган на конгреса на ДПС - младежите

Кметът на община Белица Радослав Ревански и първородният син на Ахмед Доган - Демир, участваха рамо до рамо на конференцията на младежкото ДПС, която завчера преизбра Илхан Кючюк за свой лидер. Ревански и Доган-младши са приятели от години и няма случай кметът на Белица да е в София и да не отдели време двамата да се видят поне на по кафе.

Освен близки по възраст Радослав и Демир имат и други общи интереси - учили са в чужбина, владеят по няколко чужди езика, любители са на ски спортовете и са ергени.

Само преди няколко месеца Демир Доган се появи за пръв път публично с приятелката си - тв синоптичката Гергана Малкоданска, и още тогава среди от ДПС заговориха, че това не е случайно, а е подготовка за по-активното навлизане на младежа в политиката. В Движението все по-упорито се коментира, че на предстоящия в края на април конгрес на ДПС 30-годишният Демир Доган ще бъде предложен за председател на партията на мястото на отлюспения Лютви Местан. Като плюсове за тази номинация се сочат възрастта на Демир, образованието му и фактът, че не е свързан с обръчи от фирми.  

Ревански е не по-малко близък и със самия Ахмед Доган, който от 2013 г. е със статут на почетен председател на ДПС. Само преди няколко седмици по идея на белишкия кмет местната партийна структура взе решение и ще го внесе като предложение на конгреса този месец Ахмед Доган да бъде обявен за „естествен и незаменим лидер на движението“. Мотивът на депесарите за новата титла е, че старата не разкрива достатъчно заслугите на Доган към партията и членовете й.  

На 24 април ще стане ясно дали Ахмед Доган ще се впише в българската история като първия политик в света, обявен за „естествен“ и „незаменим“.

Младежкият конгрес завчера показва, че младите соколчета на ДПС ще са първите, които ще подкрепят предложението на беличани - във всички техни изказвания фигурираше твърдението, че Ахмед Доган олицетворява единството на партията. 

Кметът на Белица Р. Ревански рамо до рамо с Демир Доган на конгреса на ДПС - младежите

Добавете Вашия коментар

TOP