Кметът на Банско с призив: Да спрем с дискусиите за нощните клубове и да изчакаме прокуратурата

27 Март 2019 | 14:43
0 коментара
Общество

Само месец, след като новината, че в Банско няма да има повече нощни клубове, или еротични барове, и обществеността в града се разтресе от нов скандал.

Този път той дойде от кмета на града – Георги Икономов, който заяви в социалната мрежа, че не подкрепя идеята за повече клубове и ще очаква прокуратурата да вземе крайното решение. X „По повод назначената от Окръжна прокуратура проверка по решението на Общинския съвет Банско, с което се предвижда спирането на бъдещо откриване на еротик барове и нощни заведения, апелирам публичните и медийни коментари да бъдат прекратени до нейното окончателно приключване.

Разбирам огромния обществен интерес, както вярвам в безпристрастната работа на Прокуратурата и категорично считам, че ще вземе своите решения въз основа на законовите разпоредби. Аз лично прекратявам всякакви изявления по темата, независимо от настояването на медиите, и призовавам всички да изчакаме приключването на проверката.

Заглавия от рода „Прокуратурата пожела още еротик барове в Банско“, категорично не съвпадат с моето мнение и не отговарят на обективната истина“ – заяви той.

Припомняме, че прокуратурата се намеси след взето решение на общинския съвет на Банско за спиране на отварянето на повече клубове. В града в момента има над 30 клуба, като според решението на администрацията на общината, се целяло връщане към старинния стил на Банско, а не превръщането му в лъскаво място. Очаква се прокуратурата да определи дали решението на общинския съвет е законосъобразно.

Добавете Вашия коментар

TOP