Кметът на Банско на работно посещение в Южен Тирол, Италия

25 Май 2016 | 11:45
0 коментара
Общество
Кметът на Банско на работно посещение в Южен Тирол, Италия

По покана на евродепутата от групата на ЕНП, Херберт Дорфман, кметът на община Банско, Георги Икономов, ще направи работно посещение в общини от Южен Тирол в Алпите.

В посещението ще се включи също и председателят на Общински съвет – Банско, Владимир Колчагов, като в програмата са включени редица срещи с ръководните екипи на водещи компании, менажиращи различни дейности в алпийските курорти в района на Южен Тирол. Добри практики в областта на алтернативния транспорт, разделното сметосъбиране и рециклиране са част от темите в предстоящите дискусии. Томас Муснер, мениджър в „Доломит суперски”, ще сподели как се управляват 1 200 км ски писти и 12 ски зони. 

„При гостуването ни в Европейската комисия през месец март по любезната покана на нашия евродепутат Мария Габриел се срещнахме с нейния колега Херберт Дорфман. Той представлява общините от района на Южен Тирол в Европейския парламент и с него договорихме да направим работно посещение в италианските Алпи. За нас, като млад курорт, е важно да се запознаем с европейските практики в управлението на зимните курорти в Европа, както и да създадем по-тесни контакти с местните власти” - коментира предстоящото пътуване Икономов.

Добавете Вашия коментар

TOP