Кметът на Банско на работно посещение в Андора

19 Септември 2018 | 14:05
0 коментара
Общество

Кметът на община Банско и съветникът към министерството на туризма – Малин Бистрин, бяха на работно посещение в една от най-малките и най-високо разположени държави в Европа – Андора.

В рамките на работната им програма, те се срещнаха с министъра на туризма на красивата миниатюрна държава, г-н Франческ Камп, както и с генералния мениджър на втория по големина спа и конгресен център на Стария континент – Мигел Педрегал. Андора, въпреки малките си размери е държава, регистрираща всяка година близо 9 милиона туристически посещения.

„Андора разполага с три ски зони, 310 км писти и най-високото голф игрище в Европа – на 2000 м н.в. Храната и виното са превъзходни, имат прекрасни исторически и културни артефакти, красива природа и добре управляват своите ресурси. Освен традиционния ски туризъм, Андора развива и летните си атракции – страната е домакин на световна купа по планинско колоездене и на етап от Тур дьо Франс. Политиката им е да привличат по-високия сегмент туристи. Тези, които могат да си позволят по-скъпи почивки, но и да получат висококачествено обслужване и условия. Имат много добри практики в сферата на туризма, от които можем да се поучим” коментира Икономов своето посещение.

Каталунската държава е парламентарна монархия, която се управлява от двама монарси – от френска и испанска страна, които обаче не са граждани на държавата. Има минимални данъци за своите малко над 700 000 жители, няма престъпност, изключително се държи на екологията.

Добавете Вашия коментар

TOP