Кметът на Банско Георги Икономов участва в среща на високо ниво по покана на Николина Ангелкова

13 Февруари 2018 | 18:23
3 коментара
Общество

Кметът на Банско Георги Икономов взе участие в среща на високо ниво на министрите на туризма на държавите – членки на ЕС, както и държавите от Западните Балкани и Турция.

Това се случи по покана на министъра на туризма Николина Ангелкова.

"Форумът бе включен в официалната програма на Председателството на България на Съвета на ЕС, с основен фокус върху туристическата индустрия като устойчив фактор за икономически растеж – формира 10 % от БВП на Европейския съюз, както за регионална интеграция и мир. Коментирани бяха също проекти и инициативи, свързани със сътрудничеството в туризма между Европа и Китай в рамките на програмата „ЕС-Китай 2018 – година посветена на туризма“, поясни  Георги Икономов.

"Какво знаем за един млад и труден пазар с огромен потенциал като китайския, как можем да привлечем китайски туристи, бяха обсъжданите въпроси. Още преди повече от три години, при разговори със свои колеги кметове от Гърция и Македония, представих своята идея за изработването на общ туристически продукт, обхващащ географската област Македония, който би бил любопитен за далечните източни пазари. Възможностите за разработването на съвместни балкански продукти и пакети, насочени към далечните пазари като Китай, Корея и други, са огромни и си струва да съсредоточим усилия в тази посока.

Благодаря на г-жа Ангелкова за отправената покана. Вярвам, че форумът постави правилните въпроси за интеграцията на Западните Балкани и Турция на туристическата карта на Европа. Още повече, че общите туристически продукти имат своето пряко въздействие за интеграцията и подобряване на свързаността, за просперитета и мира в региона", заключи градоначалникът на Банско.

Добавени коментари

Евала кмет публикува:
14 Февруари 2018 | 11:38
Банският кмет се е похвалил, че е много доволен от общинската компаньонка Станчева относно похватите "дълбоко гърло" и "максимално задна".
Коректор публикува:
14 Февруари 2018 | 11:11
Не бе!Това е среща на джендъри по случай "свети валентин".
Вторият етаж публикува:
14 Февруари 2018 | 10:08
"Каймакът" на Банско заедно с административния общински парцал Таня Станчева,развела десетки семейства,която изпълнява функциите на масажист по простатата на Икономов!!!

Добавете Вашия коментар

TOP