Кметът на Банско Георги Икономов: Има политическа воля, този път ще успеем

13 Ноември 2017 | 19:33
1 коментара
Общество

Под мотото: "Банско срещу зелената мафия" днес след обяд близо 1 000 жители на курортния град блокираха за 20-на минути пътя Разлог-Гоце Делчев.

Протестиращите по традиция преди всеки сезон искат изграждане на втори кабинков лифт за скиорите. Протестиращите се обявиха против действията на зелените организации, които през последните години се опитват да спрат изграждането на нови съоръжения в ски зона – Банско.

Блокадата бе осъществена с любезното съдействие на полицията на входа на Банско, за целта трафикът в посока курортния град, Гоце Делчев и обратно, бе отбиван през Разлог и село Баня.

Начело на протеста бе кметът на курортния град Георги Икономов, председателят на сдружение "Бъдеще за община Банско" Димитър Русков, депутати от управляващата коалиция и др. Всички те бяха уверени, че това е последният протест, на който издигат плаката: „Последна година без втора кабина”.

„Не знам колко правителства се смениха през последните три години, заради това просто нямаше с кого да говорим, смятам, че настоящото ще изпълни това, което са обещали”, каза Димитър Русков-председател на сдружение „Бъдеще за община Банско”.

Кметът Георги Икономов пък обясни как днес е внесъл в МОСВ искане за изменение на действащия план за управление на парк „Пирин”, което да допусне възможността за инвестиции или по-точно строителство на нов кабинков лифт. Той изрази увереност, че това е последният протест в Банско.

„Аз мисля, че това ще стане, има я политическата воля, това ще бъде нашия последен опит и той ще бъде успешен”, каза още Икономов. Когато бе блокиран пътя, той обясни, че се наслушал днес на лъжи в националния ефир от страна на „псевдо-еколозите” и дори разказа един канадски виц по този повод. /БГНЕС

 

Добавени коментари

Горски публикува:
08 Април 2018 | 06:21
Мафията сте Вие, г-н Икономов!

Добавете Вашия коментар

TOP