Кметът на Банско бе на официално посещение в Бурса

20 Февруари 2018 | 18:02
1 коментара
Политика

 Кметът на община Банско, Георги Икономов, бе на официално посещение в община Нюлюфер, Бурса, през изминалата седмица.

Той бе придружен от общинския съветник и председател на една от местните туристически организации – Малин Бистрин. Поводът за срещата бе провежданата годишна среща на изселниците от Ардино. С посещението си Икономов върна официалната визита, която кмета на Нюлюфер направи през 2015 г. в българския курорт.

Икономов се срещна с г-н Бозбей и неговия екип, като се запозна отблизо с работата в турската община.

„В Бурса се намира голяма българска диаспора, която вече е пуснала своите корени в местната общност. Освен с кмета и неговият екип, ние участвахме в поредица от срещи с местни организации, сред които Сдружение „Ардинци” и „Румелисиат” – сдружение на румелийците – изселници в Турция от Балканските страни. Срещите ни дадоха възможност да се запознаем с местни представители на бизнеса, с които при следващи контакти да начертаем възможности за сътрудничество в областта на бизнеса и инвестициите. Първите стъпки са направени – Банско е разпознаваемо име в Бурса и предпочитана туристическа дестинация. Ще се стремим да надграждаме създадените отношения” коментира Икономов визитата.

Добавени коментари

Свърдел публикува:
20 Февруари 2018 | 23:20
Хубаво,ама пишете,че там му ремонтират опашката след "нещастен случай" преди години в една хотелска стая.Той главно за това ходи там.Процедурите по отваряне на халката били специални - със специални мазила.Да му е честито!

Добавете Вашия коментар

TOP