Кметът на Банско - Георги Икономов внесе в МОСВ искане за приключване на започнатата процедура за изменение на план за управление на НП „Пирин“

13 Ноември 2017 | 10:43
0 коментара
Общество

Кметът на Община Банско - Георги Икономов, внесе в Министерство на околната среда и водите искане за приключване на започнатата през 2013 г. процедура по частично изменение на сега действащия План за Управление на Национален парк „Пирин“, съобщиха от общинската администрация.

Това негово искане е продиктувано от мотивите първо, да се даде възможност за започване на реалните действия за изграждане на втори кабинков лифт в Ски-зона Банско. Това може да се случи само след промяна на сега действащият план за Пирин, който в сегашния си вид забранява изграждане на нови лифтове в Ски-зоната.

Приемането на новия план, който се разработва от над 5 години, към момента е блокирано от съдебни дела, чието окончателно решаване по всяка вероятност ще продължи дълго във времето. Явните атаки срещу построяването на втори кабинков лифт не издържат на никакви разумни доводи и навеждат на мисълта, че става дума за обслужване на чужди интереси!

Воден от тези мотиви, кметът Георги Икономов с официално писмо поиска от министър Нено Димов да приключи вече извървяната процедура по изменение на сега действащия План за управление на Национален парк "Пирин" и да предложи тя да бъде одобрена от Министерски съвет, се казва още в съобщението. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP