Кметът Л. Терзиев "заби нож" в гърба на БСП, обещал на Цветанов ГЕРБ да победи на Евроизборите в Хаджидимово!

05 Май 2019 | 12:30
14 коментара
Общество

Кметът Людмил Терзиев "заби нож" в гърба на БСП, обещал на Цветан Цветанов ГЕРБ да победи на Евроизборите в община Хаджидимово!

Според източник на Pirinsko.com, кметът на Хаджидимово Людмил Терзиев е обещал да обърне палачинката на предстоящите Евроизбори в полза на ПП ГЕРБ. Той е претиснат до стената заради злоупотреби с обществени поръчки, и след разговор с Цветан Цветанов и Даниела Савеклиева е дал дума, ГЕРБ да победи в община Хаджидимово.

Под сурдинка в държавата се коментира, че всеки, който се среща с Цветанов е подложен на щателна проверка и ще отговаря пред правораздавателните органи.

В навечерието на Гергьовден медиите подхванаха кмета слънце! 

ЖЕСТОКА НАГЛОСТ: Луксозният хотел на кмета на Хаджидимово на метри от манастира, заграбили земята на светата обител

Скандалът около луксозния хотел на дъщерята на кмета на Хаджидимово стартира още с основите на сградата. Монасите от манастира "Св. Георги" са изправени на нокти, тъй като хотелът е в непосредствена близост до Божия храм. 

Манастирът „Св. Великомъченик Георги Победоносец” е известен не само в границите на България. Стотици вярващи от различни религии от Гърция и цялата страна се стичат на храмовия празник всяка година заради поверието, че в нощта на Гергьовден всички болести и недъзи могат да бъдат излекувани.

Строежът започва пролетта на метри от входа на манастира. Погребалните шествия минават от там, за да дойдат в манастира и след това да отидат към гробищата. Вместо това обаче, първо трябва да минат през басейна. "Не е нужно много да обясняваме - само достатъчно е да си представим хора по бански около и пред манастира. Няма нужда от коментар”, възмущава се тогава отец Теофил, игумен на манастира.

Въпреки това, луксозният хотел на приближения градоначалник до Цветан Цветанов и Даниела Савеклиева се изгражда на по-малко от 200 метра от входа на светата обител. Проектът на стойност повече от половин милион лева е съфинансиран от европейската програма за развитие на селските райони. Хотелът е собственост на Катерина Терзиева, а документите за изграждането му са подписани от от баща й - кмета Людмил Терзиев. 

„Е, като ми е дъщеря, какво да правя?! Какво? Да я спирам? Да не кандидатства никъде, така ли? Какъв е проблемът? Тя ми е дъщеря и да не кандидатства по никакви програми и какво да прави тя?! Това ли са законите в държавата”, коментира тогава пред медии.

27-годишната Катерина завършва финанси и маркетинг в УНСС. Само 2 години след дипломирането си, през 2011 година, основава фирма и кандидатства с проект в Държавен фонд „Земеделие".

Хотелът включва 11 стаи, два апартамента, ресторант и басейн на обща стойност около 600 хиляди лева. По думите на младата бизнес дама, европейската помощ е 400 хиляди, а за остатъка е взела над 100 хиляди лева банков кредит.

На практика се оказва, че кметът не само подписва разрешителните документи, но и съфинансира строежа като ипотекира семейно имущество. Въпросът от морален става законов, защото според неврокопския митрополит и монасите в манастира, хотелът е построен на манастирска земя.

Всяко лято в манастира „Свети Георги" над Хаджидимово се организират детски лагери. Емилия Петрунова е един от учителите, които водят децата в светата обител вече 20 години. „Нямам никакъв спомен там, на мястото, където сега е строежът, някакви култури да е имало, нещо да се е отглеждало. Точно оттам минаваше една от преките пътеки - ние тогава слизахме по-често долу до Хаджидимово до пощата, те да се обаждат на близки”, казва преподавателката.

След изваждането на документ за собственост, имотът е продаден не на друг, а именно на кметската дъщеря, която участва с него в програмите за европейски пари.

Очаквайте подробности!

снимка ПИК

Добавени коментари

Do lisko публикува:
19 Май 2019 | 11:47
Това е най добрият кмет най красивата община Хаджидимово е благодарение на него най социалният кмет за това народа го обича и избира.
лиско публикува:
14 Май 2019 | 21:28
В връзка с разледвания на редица медии, установяващи сериозни разминавания в имущественото състояние на кмета на община Хаджидимово-Людмил Терзиев, да се сезира КОНПИ да извърши проверка на г-н Людмил Терзиев, досегашно притежавани от него имоти, подавани имуществении и данъчни декларации, наличие на разминавания между доходи и декларирано имущество във всички регистри, включително имотен и кредитен, като с оглед безпристрастност на извършваната проверка Людмил Терзиев да излезне в отпуск, като до приключване на проверката му се отнеме и преустанови достъпа до служебни помещения, имейл, информационни системи и канали, включително служебен телефон, както и последният да подпише съгласие за вдигане на данъчна и банкова тайна. Проверката да включи и членовете на семейството му за максималния законов период.
Помаци публикува:
07 Май 2019 | 04:59
Само с помаци и помакини са занимава тоя пишман кмет
Informiran публикува:
06 Май 2019 | 20:51
Bat Joro ti koga ostsvi plemennicata na kmeta ta tw si e hvanala drug. A Debelako svinio mrasna tlasta.
Emo публикува:
06 Май 2019 | 01:52
Kmete Bokluk si i bokluk chte si ostanech
Лазар Папазов публикува:
05 Май 2019 | 23:34
Мильо ти открадна много стига вече. Накраде се много само се моля да влезнеш в Бобов дол ти и главната. С раиран костюм да ви видя. И аз да съм следващия кмет на общината, Бат жоро ще ти прави компания там и той открадна много. Аптеките ще му вземе Кушлев А на теб хотела и във Велинград и в Хаджидимово. Тъпанар смотан.
Лазар публикува:
05 Май 2019 | 23:28
Милчо заминал си.
Urdev публикува:
05 Май 2019 | 20:53
Qchte mu go na kmeta bokluci
Шальо публикува:
05 Май 2019 | 20:12
КМЕТЕ ТАЗИ ПОМАКИНЯ БИЛЯНА БАЖИНОВА ЩЕ ТИ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА ЦЯЛАТА АБЛАНИЦА Я МИНА БАРАБАР С КУЧЕТАТА ДЕЦАТА СЕ УЧЕХА НА НЯЯ А ТИ ВСЕКИ УИКЕНД Я КАРАШ ПО ВЕЛИНГРАД В СВОЯ ХОТЕЛ ОЛИМП ТА ЧАК Я И ПРЕДСТАВЯШ ПРЕД ПРИЯТЕЛИ НО НЕКА ТИ СИ ВЕЧЕ АУТ ОТ КМЕТСКИЯ ПОСТ ТОВА ЗАСЛУЖАВАШ ПОМАКИНЯ ДА ТЕ РАЗКАТАЕ ХА ХА ХА?
Шальо публикува:
05 Май 2019 | 19:26
КМЕТЕ ТАЗИ ПОМАКИНЯ БИЛЯНА БАЖИНОВА ЩЕ ТИ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА ЦЯЛАТА АБЛАНИЦА Я МИНА БАРАБАР С КУЧЕТАТА ДЕЦАТА СЕ УЧЕХА НА НЯЯ А ТИ ВСЕКИ УИКЕНД Я КАРАШ ПО ВЕЛИНГРАД В СВОЯ ХОТЕЛ ОЛИМП ТА ЧАК Я И ПРЕДСТАВЯШ ПРЕД ПРИЯТЕЛИ НО НЕКА ТИ СИ ВЕЧЕ АУТ ОТ КМЕТСКИЯ ПОСТ ТОВА ЗАСЛУЖАВАШ ПОМАКИНЯ ДА ТЕ РАЗКАТАЕ ХА ХА ХА?
Kiro публикува:
05 Май 2019 | 18:32
Kmete hich da ne ti puka ti kmet za vinagi
Биляна Бажинова публикува:
05 Май 2019 | 16:18
Ей Пиринско ком не се заяждайте с моя любим човек защо не му ядете ху...я както аз му го ям Милчо е номер едно 1 кмет и в леглото и като човек престанете да му дигате акциите той си има достатъчно самочувствие.
Boiko публикува:
05 Май 2019 | 13:51
Ax gerberi ot hd kolko ste jalki
хлъзгава риба публикува:
05 Май 2019 | 13:19
много е хлъзгав но не е глупав мисля си че няма да играе по свирката на цв цв просто може би некъде е сгрешил и са го притискат ама хората не искат вече герба на цветанов искат герба на борисов а това ще се случи след евроизборите който остане от герб и не влезе в затвора ще бъде с бойко другите с цецо към своя политически край

Добавете Вашия коментар

TOP