Кметът Кирил Котев: Честит Ден на Народните будители!

01 Ноември 2018 | 10:26
1 коментара
Общество

От глъбините на дните идва този светъл ден в календара на българската свяст. Закърмени сме с неговата чистота и добродетелност, с искрено родолюбиво преклонение пред духовния подвиг на нашите предци. Книжовните им и революционни идеи ги издигат до висотата на духовни водачи на народа ни.

ТЕ СА НАШИТЕ БУДИТЕЛИ!

Техните портрети, окачени в училищните коридори и класните стаи, гледат нас, напътстват и дават кураж. Карат ни да се чувстваме горди, че принадлежим към славен и книжовно извисен народ, който има свое заслужено и почитано място сред цивилизованите народи на Европа и света.

Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Неофит Рилски, Неофит Бозвели, Христо Ботев, Васил Левски, д-р Петър Берон, Васил Априлов, Хаджи Димитър, дядо Славейков, Бачо Киро…Дълъг и предълъг е списъкът на тези достойни българи, които със синовно преклонение назоваваме будители народни. Те са живи чрез нашите учители, просветители, книжовници и дейци, които чрез слово и дело „…бранят българското слово“ и озаряват пътят ни напред.

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, ПРОСВЕТИТЕЛИ, СЪГРАЖДАНИ,

Останете завинаги свързани с голямото дело на тези, които българският народ нарича БУДИТЕЛИ. Съхранете стремежа към доброто, към ценностите, за да пазим и помним за всичко българско, което носим в себе си. За да остане, за да го има и след нас. И нека знаем – всяка тревожна камбана, забила в гърдите ни, е частица от тях!

Честит празник!

Кирил Котев

Кмет на община Сандански

Добавени коментари

ХЕВСХЬ публикува:
01 Ноември 2018 | 13:31
ХУБАВО НАПИСАНО!бЯХ ПРИТЕСНЕНА ЧЕ НЕ СЕ ЗНАЕ ЩО ЗНАЧИ БУДИТЕЛ СЛЕД НОМИНАЦИИТЕ ЗА БУДИТЕЛ НА ГР.сАНДАНСКИ.тАМ ПРОЧЕТОХ ИМЕТО -пЕТЯ кОСТАДИНОВА.МЛАДО МОМИЧЕ,НО КАКЪВ БУДИТЕЛ Е.........ПО ТАЯ ЛОГИКА НОМИНИРАЙТИ И НАЙ-БЛИЗКИЯ ВИ ПРИЯТЕЛ-ТОДОР ЩУРКОВ-ТОЙ Е ВАШИЯ БУДИТЕЛ-КОТЕВ 2

Добавете Вашия коментар

TOP