Кметът Камбитов за „Спортен Благоевград“ с нов футболен стадион

07 Ноември 2017 | 12:25
0 коментара
Бизнес

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов продължава да работи върху реализиране на един от основните приоритети в политиката, която води за развиване на града, а именно „Спортен Благоевград“.

Нов терен в благоевградското село Падеш ще предоставя възможност за състезания, тренировки на местни и гостуващи отбори. Площта на обекта е близо 16 000 кв.метра. Предвижда се на мястото да се изгради тренировъчна база, състояща се от основен футболен стадион и допълнително тренировъчно игрище.

Те ще бъдат използвани и от най- младите надежди на българския футбол, а именно ДЮШ „Пирин“. Стадионът ще бъде с капацитет 200 места за зрители, които ще бъдат разположени на стоманена трибуна към основното игрище. Ще има и модерни съблекални.

Терените ще са с естествена тревна настилка, положена върху уплътнен дренажен слой от фракция от трошен камък. Под цялото игрално поле и на двете игрища ще има дренажна система.  Към стадиона ще има и паркинг с 30 места. Игрищата ще бъдат оградени с ограда и предпазни футболни мрежи зад вратите.

Предвижда се и алея от трошена каменна фракция от страна на основното игрище, а покрай нея ще бъдат разположени 2 обслужващи сгради. Стадионът ще отговаря на всички съвременни изисквания за спортни сгради и съоръжения.

Добавете Вашия коментар

TOP