Кметът Камбитов: ВиК - Благоевград сменя 200 м проблемен водопровод за своя сметка, ние съдействаме с каквото можем

15 Април 2016 | 11:21
1 коментара
Общество
Кметът Камбитов: ВиК - Благоевград сменя 200 м проблемен водопровод за своя сметка, ние съдействаме с каквото можем

С общи усилия на общината, областна управа и водното дружество ще се търсят 400 000 лв. държавна субсидия от МРРБ

 

 

ВиК Благоевград има проект за подмяна на 200-метровото трасе за своя сметка, като след това с общи усилия на общината, областна управа и водното дружество ще се търсят 400 000 лв. държавна субсидия от МРРБ, с които пари да могат да бъдат отстранени всички проблеми по трасето, което снабдява с вода 5 квартала в Благоевград. Ние съдействаме с каквото можем. Това заяви на днешната извънредна сесия на Общински съвет Благоевград кметът Атанас Камбитов.

На днешното заседание общинските съветници гласуваха право на кмета да представлява община Благоевград в общото събрание на Асоциацията на ВиК в областта, на което предстои да бъде избран оператор на Асоциацията.

Още веднъж на днешното заседание на мастния парламент градоначалникът подчерта, че ВиК Асоциацията в област Благоевград не може да кандидатства за европейско финансиране, защото не е изпълнено условието за консолидация на дружествата, като извън асоциацията има четири общини от областта – Петрич, Кресна, Струмяни и Сандански.

Градоначалникът бе категоричен, че ако нещата се забавят още малко, то след година и да влезнат тези четири общини в асоциацията, надали ще имаме възможност да кандидатстваме за европейско финансиране.

Кметът Камбитов също така прогнозира, че без кандидатстване по европроекти проблемите във ВиК сектора ще стават все по-сериозни и трябва да се мисли за решение в посока финансиране от централния бюджет.

Той беше категоричен, че на дневен ред не стои възможността ВиК дружествата да стават пак общински.

„Изискването на Брюксел е да има асоциации“, каза в заключение Камбитов.

Добавени коментари

Ванеса публикува:
15 Април 2016 | 13:48
Както винаги много точен Г-н Камбитов! Голям управник, голям мозък и много човечен.

Добавете Вашия коментар

TOP