Кметът инж.Румен Томов посети села от община Благоевград във връзка с водоснабдителната система

22 Май 2020 | 17:55
2 коментара
Общество

Кметът инж.Румен Томов и заместник-кметът по строителство инж.Евгени Терзиев, посетиха на 21 май, населени места от община Благоевград.

Направената обиколка е във връзка с изградената водоснабдителната система в малките населени места. Посетени са 5 села, които са разположени по десния бряг на река Струма: село Мощанец, село Покровник, село Селище и село Горно Българчево.

Инж.Румен Томов, инж. Евгени Терзиев и управителят на „Водоснабдяване и канализация“ЕООД – Благоевград инж.Росица Димитрова лично се срещнаха с кметовете на селата. По време на срещата, която бе по инициатива на кмета инж. Румен Томов бяха набелязани мерки за развитие на водоснабдителната система на територията на община Благоевград.

Стратегията на Община Благоевград съвместно с ВиК - Благоевград е осигуряване на населението на необходимите водни количества и качество на питейната вода. Сред обсъдените теми е предприемане на действия за монтиране на водомери на всички абонати с цел недопускане на злоупотреби; осигуряване на пречиствателни съоръжения за подобряване на качеството на питейната вода.

Обсъдени са и теми в дългосрочен план относно дебита на водоизточниците на територията на община Благоевград.

Добавени коментари

!!! публикува:
23 Май 2020 | 12:54
Тошо,я заминавай за Карлуково!
Тошо публикува:
22 Май 2020 | 20:40
Нали не е кмет вече, чий го дири тоя мишок там

Добавете Вашия коментар

TOP