Кметът инж. Румен Томов се срещна с представители на германската фирма Bekon

01 Юли 2020 | 17:40
0 коментара
Общество

Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов се срещна с представители на германската фирма Bekon, която е един от участниците в консорциума ДЗЗД БАЛКАНИКА БИОГАЗ, който спечели поръчката за „Пълен инженеринг- проектиране и авторски надзор на основна и довеждаща инфраструктура, СМР на основна и довеждаща инфраструктура, доставка и монтаж на инсталация за суха метанизация с тунелно компостиране и когенерационен модул на разделно събрани, биоразградими отпадъци, въвеждане в експлоатация и обучение на персонала.“.

Дейностите са част от проекта за изграждане на анаеробната инсталация на Регионалното депо за отпадъци.

Ролф Либенейнер, генерален мениджър на фирмата и Андреас Молер, ръководител проект, разказаха на Томов какви са плановете им, свързани с изпълнение на проекта и обсъдиха с него методологията на изпълнението.

Румен Томов се поинтересува от това, кога ще започне изпълнението на проекта и ще успеят ли изпълнителите, да се справят в срок със всички дейности, които са заложени в договора. Той поиска и подробности, по отношение на техническата част от изпълнението.

“Този проект е истинско предизвикателство. В момента търсим камиони, със специални характеристики, които ще поръчаме. Търсим специални параметри за хидравлично събиране на боклука. Анализираме възможностите, за да сме сигурни в качеството на изпълнение.“, заяви Молер.

Германците представиха пред Томов дейността и опита, който имат в изпълнението на подобни проекти.

“Имаме опит с изграждането на системи и машини за преработка на отпадъците, един от проектите, с които се гордеем в България е заводът за преработка на битови отпадъци в София.“, обясни Либенейнер.

Фирмата се е занимавала първоначално със строителство, а на по-късен етап започва да изгражда инсталации, подобни на тази, която ще има депото в край Благоевград.

BEKON работи с локални партньори в държавите, в които строи, в този случай си партнира с българското дружество БАЛКАНИКА ЕНЕРДЖИ АД . Целта на инсталациите, които изграждат е да се удължи живота на боклука.

В края на срещата, Молер благодари за поканата на кмета Томов, както и за ползотворния разговор. Гостите получиха подаръци от градоначалника и си пожелаха приятна и ползотворна работа.

“Радвам се, че ще работим заедно! Вярвам, че съвсем скоро ще се поздравим за успешно свършената работа, която ще е от изключително значение не само за Благоевград, но и за още няколко общини.“, каза инж. Румен Томов, преди да изпрати гостите.

Добавете Вашия коментар

TOP