Кметът инж. Румен Томов с призив към благоевградската общественост

10 Ноември 2020 | 19:39
2 коментара
Общество
Пандемията влезе в нов етап от своето развитие. Вече 8 месеца лекари, сестри и медицински работници на първа линия денонощно се борят за живота и здравето ни.
Затова се обръщам към всички медицински сестри от детските градини и детските ясли на територията на община Благоевград с молба да се включат в помощ на колегите си в болничните заведения. Освен полагащите им се възнаграждения и помощта от държавата и община Благоевград ще се включи във финансовото им подпомагане.
Призовавам и всички студенти по медицина (от последните курсове на обучение), студентите по здравни грижи (медицински сестри), специализанти, лекари и медицински сестри или доброволци ( които да се заемат със санитарно-хигиенична дейност), които имат желание и възможност да се включат активно и да подкрепят екипите в болниците.
 
Призовавам гражданите на община Благоевград, да носят маските си и на открито, тъй като тази мярка препятства разпространението на вируса.
До голяма степен ефективността на тази мярка ще зависи от отговорността и дисциплината на всеки един жител на Благоевград, за което ще дам личен пример.
 
Пазете се и бъдете здрави!

Добавени коментари

РВ публикува:
11 Ноември 2020 | 10:17
Браво г-н Томов ! Дано Ви чуят гражданите на Благоевград !
Късно е чадо! публикува:
10 Ноември 2020 | 22:12
Камбаната вече бие, и то не за добро! Къде е т. нар. кризисен щаб? Хайде, поне веднъж се проявете като отговорни хора, мислещи за останалите!

Добавете Вашия коментар

TOP