Кметът инж. Румен Томов и експертен съвет по „ИТ- иновации и образование“ проведоха втора работна среща

17 Юли 2020 | 15:27
2 коментара
Общество

Кметът инж. Румен Томов и заместник-кметовете д-р инж. Василиса Павлова и Ясен Попвасилев проведоха втора работна среща на експертен съвет по „ИТ- иновации и образование“ с представители от IT сектора, които са доказали се професионалисти и работодатели от град Благоевград и София, както и с директори и представители на учебни заведения с профил информационни технологии- Американски Университет България, Югозападен Университет „Неофит Рилски“, Природо-математическа гимназия “Акад. Сергей Корольов“, Езикова гимназия “Акад. Людмил Стоянов” и Професионална техническа гимназия „Ичко Бойчев“.

Темата на обсъждане на експертният съвет беше „ИТ специалисти – обучение и възможности за професионална реализация в Благоевград“.

Събитието предизвика голям интерес и градивни дискусии между участниците, които се обединиха в общо решение, а именно съставяне на работна група.

Задачата на работната група ще е да анализира нуждите на образователния и ИТ сектор, след което ще трябва да изготви план за създаване на център за развой на учениците и студентите, което да е споделено пространство между образованието и бизнеса.

Добавени коментари

Барбалюг Барбалюгов публикува:
18 Юли 2020 | 07:56
Пълна пародия!!! Доц. Стоилов – доктор-параджия (от юзу), доцент по електроника и автоматика (от юзу), срамува се да се представя като такъв и защото АУБГ си нямат свои щатни доценти е представител на АУБГ за ИТ. Доц. Каращранова – доктор по педагогика, доцент по педагогика, декан на природо-математическия факултет на юзу със затихващи функции, ще счупи стола с килограмите си. г-н Мъж Й – директор на ПМГ – което веднага затъна след като той застана на директорския пост. Тези тримата вече обричат всякаква идея на провал, защото това са хора без визия.
Норберт Винер публикува:
18 Юли 2020 | 07:52
Как сте пропуснали баш биокомпютърния експерт, д-р по педагогика, доцент по педагогика, ама “проф.” по компютри, пенсионерът Боре Юрука, заклещил се като кърлеж на ректорското място на ЮЗУ, без никакъв самостоятелен труд или публикация в тази област, да ви светне по проблемите на биоинформатиката?

Добавете Вашия коментар

TOP