Кметът инж. Румен Томов: "Благоевград няма нужда от локдаун, за бизнеса и хората подобно затваряне ще е пагубно"

19 Ноември 2020 | 14:12
1 коментара
Общество

Кметът инж. Румен Томов възропта остро срещу направеното вчера предложение от Комисията за борба с COVID-19 към Общински съвет Благоевград за локдаун на града.

На брифинг пред медиите днес градоначалникът категорично заяви, че е против пълното затваряне на Благоевград, и че подобна мярка би била пагубна за града.

"Разпространеното прессъобщение от Общински съвет смятам за меко казано некоректно. Решението на комисията в частта за наложените като задължителни мерки – като необмислени и прибързани. Тази комисия, както и всяка друга, може да предлага на щаба само проекти за решения, а не решения със задължителен за щаба характер. Ние добре разбираме, че ситуацията е много сложна, а заразените са много. Важно е обаче да се знае, че ако Националният щаб, в който има безспорни специалисти и медици, не налага подобни крайни мерки, трябва и ние да изчакаме и да се съобразим с тяхната преценка. Нещо повече, за бизнеса и хората в Благоевград едно подобно затваряне ще бъде пагубно. Много хора ще останат без работа и респективно без доход, бизнесът няма да се справи с още една пауза, която ще нанесе тежък икономически удар. Хората трябва да спазват дисциплина и да се съобразяват с мерките на Националния щаб, за да предпазят здравето си и това на близките си, но нямат нужда от допълнителни финансови притеснения. Ние и в община Благоевград, и в Общински съвет трябва да мислим как да подпомогнем лекарите и болниците, това е приоритет в момента, това е и единствената необходима мярка, за да помогнем на всички. Когато се взима такова кардинално решение следва то да почива на конкретни данни и задълбочен анализ, не са достатъчни само добрите намерения. Заболеваемостта в община Благоевград спрямо областта от началото на пандемията се движи с един процент, почти постоянен и ако мерките, които се предлагат бяха ефективни, то би следвало цялата област и държавата да бъдат затворени.
Общинският кризисен щаб ще заседава на 25-и ноември и всички предложения направени от Комисия за борба с COVID-19 към Общински съвет ще бъдат представени и обсъдени.", категоричен бе Румен Томов.

Новосъздадената Комисия за борба с COVID-19 към Общински съвет Благоевград иска пълен локдаун на града.

Членовете и отправиха конкрети предложения към Общинския кризисен щаб в областния център на Пиринско, а именно пълно затваряне на всички учреждения с изключение на аптеки, хранителни магазини, държавни и общински учреждения, бензиностанции и банки.

Добавени коментари

Механа ,,Бабуч” публикува:
19 Ноември 2020 | 19:06
Здравейте , скъпи приятели на механа ,,Бабуч” - Добринище . Времето напредва , а заедно с това наближава и любимият ни студентски празник . С удоволствие Ви съобщаваме , че на 7 декември гост на механа ,,Бабуч” ще бъде оркестър ,,Стефчо Бенд” , който ще Ви забавлява цяла вечер с богата програма и празнично настроение .Не забравяйте , че неповторимата вечер се дължи на весел оркестър и богата трапеза . Очакваме Ви ! За Вас механа ,,Бабуч” предлага тристепенно меню - ,,Селска” салата , последващо основно ястие , а за завършек - домашна торта . Освен вкусни ястия , вашият куверт включва 50 грама твърд алкохол ( полска водка ,,Ostoya” или уиски ,,Jameson”) , комбиниран с минерална вода и безалкохолно. Цена:39.99лв. За да направите своята резервация , може да се свържете с управителя на механа ,,Бабуч” на телефон : +359 89 3927878 Механа ,,Бабуч” ви уведомява: при нас всичко е чисто и дезинфекцирано, за разлика от повечето заведения в Банско и Благоевград! Елате и се уверете сами!

Добавете Вашия коментар

TOP