Кметът Икономов отсече: Банскалии да кажат искат ли казина, а не прокуратурата!

12 Март 2019 | 16:19
7 коментара
Общество

Наше право и задължение е да вземаме отговорни решения, с които да решаваме проблемите на местната общност.

Но веднага се намеси прокуратурата, която ще проверява дали не сме действали противозаконно и не сме нарушили правата на инвеститорите.

Това заяви днес кметът на община Банско – Георги Икономов, по повод прокурорската проверка на взетото единодушно решение от местния парламент за забрана на строителството на нови казина и еротични барове. Ветото се отнася и до издаването на разрешения за строеж, до преустройства на съществуващи помещения за нощни барове, дискотеки, казина, игрални зали, еротик барове и заведения с подобна функция.

„Сега ще установяват дали не сме нарушили някой закон. Прокуратурата може да реши, че в Банско може да има и 50 казина. Но дали банскалии искат това? Знам, че на някого ще се стори крайна мярка взетото от нас решение, но ние знаем какъв облик искаме да има Банско и сме отразили на 100% обществените нагласи в нашата община”, каза още кметът Икономов.

Той припомни и взетото през 2016 г. решение на общинския съвет за викачите пред ресторантите в града под Тодорка, които задължително да бъдат облечени в прилични дрехи, да са на трудов договор към заведенията и да спазват норми на поведение, за да не стряскат гостите. Но и тогава прокуратурата се самосезира, а после съдът отхвърли решението на общинските съветници като незаконосъобразно.

„Намираме се в някакъв омагьосан кръг. Нито един банскалия няма тук нито казино, нито еротичен бар. Получава се като с искания от нас втори кабинков лифт. Хора, които не живеят в Банско и не изкарват хляба си тук, решават как трябва да се развива курортът ни или по-скоро решават как няма да се развива градът ни. А жителите на общината и местната власт нямат думата, което е абсурдно”, категоричен бе Георги Икономов./Кmeta.bg

Добавени коментари

Никога публикува:
12 Март 2019 | 21:55
Пумяр долен мръсен!Крадец нагъл,и безочлив пумяр си ти Икономов подлец
Идват избори публикува:
12 Март 2019 | 21:40
Икономов иска да спечели симпатизанти.Които вече имат казина,дискотеки,ресторанти,хотели....естествено е да НЕ ИСКАТ,за да нямат повече конкуренция.Нормално е те да целунат ръка на кмета.И не само ръката,а и нещо друго. А другите са по-малко.Може и без тях.Та ще ни пита той нас,ама друг път.
Banskalia публикува:
12 Март 2019 | 20:45
Искаме като вас къща за 6000000 крадлив кмете
dump bastard публикува:
12 Март 2019 | 19:59
интереса клати феса.....
НЕ публикува:
12 Март 2019 | 18:24
НЕ искаме заведения и казина, а работни места трябват в гр. БАНСКО??
Вижте! публикува:
12 Март 2019 | 17:43
Той пък пита банскалии?!?! Видите ли какъв демократ? Той винаги и за всичко пита своите съграждани от Банско.Защото има и съграждани от Разлог. За всичко и винаги ги пита,референдуми прави,воден цикъл прави,къща му направи,ама Павлинка...,а той само пита и пипа ДДС-ето! А бре,Жоре, бре,познавате ли се с кмета на Созопол??? Или тепърва ще се запознавате...на друго място?
Уффф публикува:
12 Март 2019 | 16:34
Ти си кмет боклук!Няма по-крадлив от теб,а защо не кажеш по-чие нареждане взе това решение бе крадец на ДДС?

Добавете Вашия коментар

TOP