Кметът Георги Икономов тропна хорце със самодейците в Банско

03 март 2018 | 14:20
0 коментара
Кметът Георги Икономов тропна хорце със самодейците в Банско

Кметът на Банско Георги Икономов тропна хорце със съмодейците към читалище „Никола Вапцаров” – гр. Банско, които отбелязаха своят празник с тематична забавна вечер под надслов „Те правят празниците на другите”.

Денят на самодееца и любителското изкуство се  отбелязва в цяла България, която е уникална със съществуването на читалищната дейност, под шапката на която хора с различни професии и интереси, съхраняват и предават народното творчество към поколенията. С много смях, музика, бански хумор и танци, те намериха време да направят своя собствен празник.

На забавната вечер присъства също кметът Георги Икономов, придружен от общинското ръководство и председателят на читалищното настоятелство Райна Икономова. Той поздрави присъстващите с думите:

„Използвам този прекрасен празник, за да Ви благодаря за въображението, таланта и труда, с който вдъхвате живот, придавате емоция на всички бележити дати и така ги превръщате в празник за нашата Община. 

Имате моето признание и подкрепа за работата Ви, която, макар и любителска, никак не е лека! Но лекотата, с която се справяте, говори само за едно - Вие, скъпи приятели, сте творци не по задължение, а по призвание...

Нека бялото и червеното на мартениците все така да се сплитат в прекрасните спектакли на нашето любимо читалище, а Вие да сте здрави, жизнени и вдъхновени!”

Към Читалище „Никола Вапцаров” – гр. Банско работят 9 художествени състава със 160 самодееца. В детската школа по изкуствата с класове по пиано, акордеон, тамбура, народно пеене, спортни танци, балет и театрална школа, се занимават над 190 деца. През изминалата 2017 година съставите са участвали в редица фестивали в страната и чужбина, на които са получили престижни награди и признания за демонстрираните таланти.

Кметът Георги Икономов тропна хорце със самодейците в Банско снимка 1Кметът Георги Икономов тропна хорце със самодейците в Банско снимка 2Кметът Георги Икономов тропна хорце със самодейците в Банско снимка 3

Добавете Вашия коментар!