Кметът Георги Икономов подари нова техника на две учебни заведения в Банско за юбилеите им

02 Ноември 2017 | 13:05
0 коментара
Култура

Две училища в град Банско отбелязаха своите юбилейни годишнини в навечерието на Деня на народните будители – 1 ноември.

Професионалната гимназия по електроника и енергетика отброи 50 години от създаването си като Техникум по електропромишленост през 1967 година. А СУ „Неофит Рилски” – гр. Банско, пък отбеляза внушителните 170 години от основаването си през далечната 1847 г. Наследник на първото килийно училище в планинското градче, преминало през превратностите на годините, училището днес обучава 374 деца.

Гордите последователи на Паисий и Неофит, на Тома Вишанов и Димитър Молеров отпразнуваха своите юбилеи с пищни тържества, в които своето почетно място имаха всички учители, директори и възпитаници, преминали през класните стаи на школата.

Кметът Георги Икономов бе гост и на двете чествания, като по случай юбилея им те се сдобиха с нови техника, подарък от община Банско.

„Отправям своята почит към всички учители и директори, дали и продължаващи да дават своя принос за развитието на двете учебни заведения в нашия град. На учениците използвам възможността да напомня, че бъдещето принадлежи на знаещите и можещите.

На добър час към следващите юбилейни чествания!”, бе поздравът на градоначалника.

Добавете Вашия коментар

TOP